Mutatjuk, meddig tart a kánikula

Balatonfenyvesi strand.
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése.
Vágólapra másolva!

A Köpönyeg.hu előrejelzése:

Csütörtök
A sok napsütést csak fátyolfelhők zavarják, melyekből azonban nem alakul ki csapadék. Az északias szél többfelé megélénkül - mellyel az északi országrészbe frissebb levegő érkezik. 28 és 36 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke - DK-en lehet forróság.

Szombat éjfélig továbbra is harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

A magas középhőmérséklet miatt az ország déli vármegyéire másodfokú, a körülöttük lévő megyékre elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adtak ki. A sárga színnel jelölt területeken a napi középhőmérséklet 25 fok felett várható, míg a narancssárga területeken ennél is magasabban, 27 fok felett.

Fotó: met.hu



Péntek
Igazi strandidőre számíthatunk sok napsütéssel és fátyolfelhőkkel. Országos hőség várható 30 és 37 fok közötti maximumokkal.

Szombat
A napsütést már gyakran zavarják gomolyfelhők, főleg késő estétől alakulhat ki zivatar. Az ÉNy-i szél megélénkül. 31-32 fok körüli kánikula várható.

Vasárnap
Főleg hajnalban, illetve délutántól valószínű zápor, zivatar. Napközben többórás napsütésre van kilátás. Többfelé megerősödik az ÉNy-i szél. 30-36 fokos hőség lesz.

Hétfő
A gyakran gomolyfelhős égből többfelé várható zápor, zivatar. Erős marad az ÉNy-i szél. 25 és 33 fok közé csökken a hőmérséklet, felfrissül a levegő.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről