Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Káosz és pánik: közel egy nap késéssel szállt fel egy török járat Ferihegyről

repülő, járat, utazás
illusztráció
Fotó: NurPhoto via AFP
Vágólapra másolva!
A dühöngő tömeg miatt a rendőrség is a helyszínre érkezett.
Vágólapra másolva!

Minden repülővel utazó rémálma valósult meg a Ferihegyi repülőtéren pénteken. A délelőtt 11.35-ös Sun Express Antalyába tartó járata az utasok elmondása szerint technikai okok miatt nem indult el időben – írja az Utazómajom. Az indulás lehetséges időpontját folyamatosan eltolták, először 12 órára, majd műszaki hibára hivatkozva közölték, hogy 13 órakor újabb tájékoztatást adnak. Ekkor átírták 16 órára az indulás dátumát. 

A 140 fős tömeg ekkorra már nem bírta a feszültséget étlen-szomjan. Ekkor kaptak chipset, vizet és egy croissant. 17 óra körül közölték, hogy még mindig nem tudnak semmi biztosat mondani. Végül este fél 8-kor kaptak egy vouchert és kiengedték az utasokat a food court-be étkezni.

A Magyar Nemzet szemléje szerint a lap egyik olvasójának beszámolója alapján a vouchert egyetlen helyen lehetett felhasználni. Az említett egyetlen hely 21 órakor bezárt, így közel 150 embert képtelenség volt ellátni élelemmel és itallal.

A tömegben terhes nők, idősek, gyerekek, babák, cukorbeteg utasok is voltak, sőt olyanok is, akiknek a gyógyszerei a poggyászban voltak. Ezután azt az információt kapták, hogy elindult a gép Antalyából, hajnal 2-kor tudnak indulni, ez azonban nem volt igaz, később át is írták a kijelzőn, egészen reggel 8 órára, így a törökországi nyaralásra váró utasoknak a reptéren kellett éjszakázniuk.

Később, a dühöngő tömeg miatt a rendőrség is a helyszínre érkezett, majd a reptér személyzete a patthelyzetet oly módon oldotta fel, hogy este 23.25-kor poggyász nélkül kiengedték az utasokat a tranzitzónából, akiknek előreláthatólag 4.30-ra kellett visszatérniük a terminálba.

A történet végül happy enddel végződött, ugyanis csaknem egynapnyi várakozást követően, a gép június 21. 11.35 helyett június 22. reggel 6 órakor minden gond nélkül rendben felszállt az utasokkal, és mostanra meg is érkezett Antalyába. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről