Soproni cirkuszbaleset: megszólalt az édesapa, akinek millimétereken múlt az élete

Vágólapra másolva!
Májusban súlyos baleset történt a Richter Flórián Cirkusz előadása közben és egy férfi élete millimétereken múlt. Az édesapa elmondta, hogy még mindig nem tud dolgozni.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, súlyosan megsérült egy néző a Richter Flórián Cirkusz előadása közben:

A cirkusz négy pontjára 2,5 méteres fémrudakat feszítettek ki, erre tették rá a védőhálót. Az utolsó artista tripla szaltót ugrott, a vele szembeni légtornász viszont nem tudta őt elkapni és lezuhant a hálóba. A cölöp ekkor elengedett és erővel a közönségbe csapódott.

Végig az eszméleténél volt László, miután fejen találta a kétméteres vasrúd. A férfi élete csupán millimétereken múlhatott, és az is, hogy nem a hatéves kislányát érte az ütés. A szörnyű baleset óta a családapa most először beszélt a történtekről - írja a Blikk.

A lapnak Németh László azt mesélte, hajszálon múlt, hogy nem a hatéves kislánya lett a baleset áldozata. Ő ugyanis nem sokkal a történtek előtt elaludt, fejét édesapja vállára hajtva, centikre onnan, ahová percekkel később becsapódott a vasrúd. 

László mindvégig tudatában volt annak, mi történik vele, érzékelte, ahogy odarohannak az egészségügyisek, és azt is tudta, hogy mentőhelikopterrel érkeztek meg érte a mentők

– a cikk hozzáteszi, a férfi utolsó emléke, hogy megkapja az altatót, majd a győri kórházban - lélegeztetőgépre téve - tért magához. Súlyos agyrázkódást és arckoponyatörést szenvedett.

Körülbelül két napig voltam kritikus állapotban, ennyi idő alatt derült ki, hogy lesznek-e – és ha igen, mennyire súlyos – szövődmények

– mondta László, majd kitért arra is, hogy a baleset súlyossága ellenére egy hét után már hazatérhetett a kórházból. A történtek óta lassan visszatér minden a régi kerékvágásba, bár az erős napfényt még kerülnie kell, és ki tudja, meddig nem térhet vissza a munkájához az zenészként dolgozó férfi. Szerinte a lelki traumán sokkal tovább tart majd túllépnie.

Korábban arról is írtunk, hogy a cirkusz általában veszélytelen, de történtek korábban is hátborzongató balesetek, egy cikkben összeszedtük ezeket, de csak erős idegzetű olvasóinknak javasoljuk. Ahogy az Origo is beszámolt róla áprilisban, az angliai Blackpool Tower Circus előadása közben pánik tört ki, amikor egy artista leesett a halálkerékről. Februárban leközöltük, hogy drámai baleset történt egy kínai cirkuszban, egy 13 éves gyerekakrobata és társai zuhantak a mélybe. Tavaly pedig írtunk a sokkoló, szolnoki cirkuszi előadáson történt balesetről, amiről videó is készült. 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!