A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szánthó Miklós: A baloldalt a jelek szerint felváltva vezeti három félnótás

Európa a háború árnyékában, Századvég, konferencia, Századvégkonferencia, Várkert Bazár, Kavecsánszki Ádám, KavecsánszkiÁdám, dr. Szánthó Miklós, drSzánthóMiklós, dr. Ifj. Lomnici Zoltán, drIfjLomniciZoltán, Kerekasztal-beszélgetés, Mennyire befolyásolják a negatív adhéziós folyamatok az EU jövőjét?, 2024.05.07.
Kerekasztal-beszélgetés - Mennyire befolyásolják a negatív adhéziós folyamatok az EU jövőjét?
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo
Vágólapra másolva!
A 45%-os győzelem egyben a kontinens legnagyobb arányú győzelme is - írta az Alapjogokért Központ főigazgatója a közösségi oldalán, ahol részletesen elemezte a tegnapi választások végeredményét.
Vágólapra másolva!

Szánthó Miklós a következő állításokat tette a végeredményt látva: 

  • A Fidesz az EP-választáson 45%-ot, az önkormányzati országos összesítése alapján ~55%-ot szerzett. Ez egy országgyűlési választáson egyértelműen kétharmados felhatalmazást jelentene.
  • A listán kapott ~2 millió szavazat a Fidesz valaha volt legjobb EP-eredménye (2019-ben a párt 1.8 millió voksot kapott)
  • A 45%-os győzelem egyben a kontinens legnagyobb arányú győzelme is.

Majd hozzátette: 

Ha ehhez még hozzáteszem, hogy erkölcsi elégtétel gyanánt kiesett a Momentum (bebizonyosodott: a hazaárulás összességében nem kifizetődő), és hogy a baloldalt a jelek szerint felváltva vezeti három félnótás (Gyurcsány, Márki-Zay, most Magyar Péter) - "akkor kell még valamit mondanom, Ildikó?"

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!