Szikora Róbert: Azokat küldeném elsőnek a frontra, akik kitalálják, hogy legyen háború

Szikora Róbert
Szikora Róbert
Fotó: Origo, Csudai Sándor
Vágólapra másolva!
Az R-Go frontembere exkluzív videóinterjúban beszélt zenei tevékenységéről, vallási nézeteiről és összefoglalta véleményét a jelenlegi háborús helyzettel kapcsolatban is. Szerinte a háború a sátán akarata, és aazokat kellene a frontra küldeni, aki az egészet kezdeményezte.
Vágólapra másolva!

Szikora Róbert Máté Péter-díjas énekes énekes és dalszerző a pénteken adott interjúban 

elmondta, hogyan született a magyar rock and roll, és elárulta, hogy szombat este a Puskás Arénában fog énekelni és dobolni a Hungária zenekar nagykoncertjén,

 amely a jubileumi esemény nek köszönhetően állt össze újra:

„Hasonlóképpen mint huszonnyolc évvel ezelőtt a Népstadionban, most a Puskás Arénában fogunk ugyanolyan elánnal játszani… beleadunk apait, anyait, tiszta szívvel odateszünk mindent, ami még van”

 – mondta a szombati nagykoncerttel kapcsolatban.

Az R-GO-val kapcsolatban pedig elmondta, hogy idén is sok fellépése lesz országszerte, emellett év végén egy előszilveszteri nagykoncertet is fog adni.

„A csikidám az én karizmám”

– mondta Szikora Róbert, aki saját bevallása szerint Istennek köszönheti tehetségét, és rendszeresen hálát ad azért, hogy abból élhet, amit igazán szeret: a zenélésből.

A zenész a trianoni traumát vérző sebhez hasonlította, és értékelte a határon túli magyarokat támogató kormányzati törekvéseket.

Azokat elsőnek küldeném ki a frontra, akik kitalálják, hogy legyen háború”

– fejtette ki Szikora Róbert, hozzátéve, hogy "pacifista fickó"-nak tartja magát, és szerinte a háború maga a Sátán akarata, mert a lerombolt épületek helyreállítása, és az értelmetlen mészárlás egy nyereséges üzlet. 

Az énekes azt is kifejtette, hogy 

a háborúk mindig béketárgyalásokkal végződnek, fegyverek helyett azonban civilizált módon, szóban kellene rendezni az egymás közötti ellentéteket.

Szikora Róbert ezen kívül beszélt a valláshoz, istenhithez való viszonyáról is, elmondta, hogy évtizedek óta rendszeresen jár misére, és Budapest összes katolikustemplomában járt már. Szerinte Isten mindenhol jelen van, viszont a templom ilyen szempontból speciális, hiszen egy szent hely, ahol a legjobban átélhető az isteni közelség.

Forrás: Híradó.hu

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről