Több százezer forintot csalt ki társkereső oldalakon a férfiaktól

Internetes társkeresőkön behálózott férfiakat zsarolt
Hasonló üzenetekkel fenyegette csaló nő a férfiakat
Vágólapra másolva!
Több hónapon keresztül beszélgetett ismeretlen férfiakkal egy nő, különböző társkereső oldalakon. Mikor úgy érezte a férfiak megbíznak benne, akkor pucér képeket küldött nekik, amikért a beszélgető partnerei fizettek neki. Azonban a nő egyre több pénzt kért a fotókért és amikor a férfiak nem akartak fizetni, megfenyegette őket.
Vágólapra másolva!

Tavaly márciusban és májusban egy nő különböző internetes társkeresőkön kezdett ismerkedni férfiakkal, akikkel később egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül folytatta a beszélgetéseket. Egy kis idő múlva a nő és az ismeretlen férfiak között, egyre bizalmasabbá váltak.

Ekkor a nő az egyik férfinak pucér képeket küldött magáról, amiért a férfi a nő bankszámlájára pénzt utalt.

A nő egyre több pénzt próbált meg kicsalni a férfiakból, egy idő után pedig már fenyegetni kezdte őket: ha nem fizetnek neki, akkor a beszélgetéseiket elküldi a férfiak barátnőinek.

A fenyegetések után, három férfi, összesen 800 ezer forintot utalt át a nőnek.

 Mivel a káruk nem térült meg, ezért a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozása közben kérték a káruk megfizetését.

A nő beismerte a csalásokat, ezért az ügyészség zsarolással vádolja és indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a nőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és kötelezze a károk megfizetésére.

Internetes társkeresőkön behálózott férfiakat zsarolt
Hasonló üzenetekkel fenyegette  csaló nő a férfiakat 
Fotó:  Magyarország Ügyészsége 

Ahogy azt korábban megírtuk, szintén egy társkeresőn keresztül ismerkedett meg barátnőjével egy migráns férfi, aki végül százezreket csalt ki a nőből.

A srí lankai férfi 2020. decemberében egy internetes oldalon megismerkedett egy nővel, akivel párkapcsolata lett. A férfi anyagi problémákkal küszködött, ezért 2021. március 10-én felhívta telefonon barátnőjét, majd azt hazudta neki, hogy a folyamatban lévő letelepedési eljárásához 172.000 forint kölcsönre lenne szüksége. A nő jóhiszeműen átutalta a férfinak a pénzt. A férfi a következő két hétben sürgős ügyekre rendszeresen kölcsön kért barátnőjétől,  aki összesen 199.700 forintot utalt át és 245.000 forintot adott készpénzben a férfinak. Azonban ezzel nem ért véget az ügy: 2021. március 18-án a férfi azzal állt elő, hogy kórházba került,  és orvosi kezelés ürügyén kért további kölcsönöket. 

A csalásokkal összesen 776.200 forintos kárt okozott, melyből 201.000 forint az eljárás során megtérült.

A tatabányai bíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet a csalással vádolt férfival szemben, és 1 év, 2 évre felfüggesztett börtönre, illetve 450.000 forint pénzbüntetésre ítélte, emellett kötelezte a barátnőjének okozott kár megtérítésére. Az ítélet jogerős.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről