Vágólapra másolva!
2024. június 11-én és 12-én két részletben, összesen 13 Gidrán harcjármű gördül be a tatai laktanya kapuján - jelentette be a honvédelmi miniszter.
Vágólapra másolva!

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta: az új eszközöket a megújuló magyar tüzérséget jelentő vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztály katonái veszik birtokba, akik az "Embert a Vasra! 2.0" kampány felhívására ez év februárban csatlakoztak a Magyar Honvédséghez.

A Törökországban gyártott Gidránok első körben Kaposvárra érkeztek,

 a rádiók beszerelését követően további infokommunikációs eszközök beépítése, valamint szoftveres telepítés zajlott - számolt be a tárcavezető. 

Hozzátette: a rendszerbeállítást követően a harcjárművek a tatai dandár állományához kerülnek. Kiemelte: a dandárnál jelenleg meglévő tíz Gidrán a NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport (FLF BG - Forward Land Forces Battle Group) alárendeltségében lévő tatai lövészszázadnál műveleti szolgálatot lát el.

Korábban beszámoltunk róla, hogy októberben megállapodás született arról, hogy Magyarországra kerül a Gidrán páncélozott harcjármű gyártása.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről