A választásokat követően továbbra is fontos kérdés a jogállamiság

Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója
Fotó: Alapjogokért Központ
Vágólapra másolva!
"A június 9-én megtartott választásokat követően továbbra is fontos kérdés a jogállamiság, melynek egyik alappillére a szólásszabadság" - emelte ki Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója Ralf Schuler - A menetelő generáció. Hogyan vált az egyszerre lépés nemzeti sporttá? c. könyvének bemutatóján. Hozzátette: "Ralf Schuler egy igazán bátor ember, mert ki merte mondani, hogy mit gondol a szólásszabadságról".
Vágólapra másolva!

"Mivé is vált a régen csodált német sajtó" - tette fel a kérdést Ralf Schuler, a német Bild korábbi politikai főszerkesztője a panelbeszélgetésen, melyet Henning Sassenrath, az MCC Magyar-Német Intézet vendégkutatója moderált, valamint beszélgetőpartnerük Szikra Levente, az Alapjogokért Központ vezető elemzője volt, aki szerint: "a német konzervatív politikusok sajnos nem elég bátrak kimondani, mit gondolnak, hanem folyamatosan csak védekeznek, és nem állnak ki álláspontjuk mellett a támadásokkal szemben". 

Ralf Schuler
Fotó: Alapjogokért Központ

A szerző elmondta, hogy "retorziókkal szembesül az, aki nem ért egyet teljes mértékben az LMBTQ ideológiával". Kiemelte, hogy mennyire megváltozott a szólásszabadság Németországban, hogyan válik természetessé a woke ideológia terjesztése, woke előadások szervezése a német óvodákban, iskolákban. "Németországban a mainstreamtől eltérő politikai gondolatokat tiltják" -  mondta el zárszóként Schuler.

Fotó: Alapjogokért Központ

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!