A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több vasútvonalon is késnek a vonatok

Vágólapra másolva!
Meghibásodott biztosítóberendezés, illetve gázolás miatt késnek a vonatok a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely, illetve Zalaegerszeg közötti vonalon - közölte a Mávinform kedd délelőtt a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

Azt írták, Hajmáskér és Pétfürdő között meghibásodott a biztosítóberendezés, emiatt és a Velencei-tónál történt gázolás következtében 30-60 perccel hosszabb menetidőre lehet számítani az érintett vonalakon.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közölte, hogy elgázolt egy embert egy vonat Agárd és Gárdony között. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók segítik a mintegy háromszáz utas átszállását a mentesítő járatra.

A mozdony üzemképtelen lett, a szomszédos vágányon is szünetel a forgalom

 - ismertette az OKF.

A Mávinform több vonalon is késésekről és hosszabb menetődőről számolt be:

  • A Debrecenből Záhonyba 10:38-kor elindult vonat (6242) Újfehértótól várhatóan 40-45 perces késéssel közlekedik járműhiba miatt. 
  • Az Esztergomból a Nyugati pályaudvarra tartó, Piliscsabáról 11 órakor továbbindult Z72-es vonaton (2025) rosszul lett egy utas, emiatt mentőre várakozik Pilisvörösvárnál, a vonat tovább nem közlekekedik. Az utasok a Pilisvörösvárról 11:42-kor továbbinduló Z72-es vonattal (2035) utazhatnak.
  • Egy korábbi felsővezeték-hiba miatt 10-20, esetenként 20-30 perccel nőtt néhány vonat menetideje a Budapest-Hatvan vonalon. Kora délután helyreállhat a menetrend.
  • A szlovák vasúttársaság előrejelzése alapján a Prága felől érkező, Szobról 11:38-kor a Nyugati pályaudvarra továbbinduló Metropolitan EuroCity (EC 273) 75-80 perces késéssel várható a határállomásra. Így a Nyugati pályaudvarra körülbelül 13:50-kor érkezik meg.

Ahogy az Origo korábban már beszámolt róla, az esti viharok több helyen fennakadásokat okoztak és késtek a vonatok a záhonyi vonalon. Drág lecke volt: Azt hitte jó helyre parkolt, de tévedett, a vonat meg nem fékezett - videó. Szelfizés közben halálra gázolt a vonat egy nőt Mexikóban - videó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!