Leszakadt felsővezeték miatt késhet több vonat Magyarországon

Vágólapra másolva!
Felsővezetéki hiba miatt jelentősen késnek a vonatok a ceglédi és lajosmizsei vonalon - közölte a Mávinform csütörtök délelőtt a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

A tájékoztatás szerint Zugló és Kőbánya-Kispest között egy szakaszon meghibásodott a felsővezeték, ezért csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok.

A fennakadás miatt a ceglédi és lajosmizsei vonalon akár 40-70 perccel hosszabb menetidőre, illetve kimaradó vagy rövidebb útvonalon közlekedő járatokra is lehet számítani a délelőtti órákban

 - írták. A bevezetett forgalmi változások része, hogy az S50-es vonatok csak Kőbánya-Kispest és Monor között járnak, valamint a vonatok a hiba elhárításáig Kőbánya alsón mindkét irányban a 2. vágányon állnak meg. 30-60 perces késésekre lehet számítani. 

A vasúttársaság tudatta azt is, hogy a BKK az ország- és vármegyebérletek mellett elfogadja az M3-as metrón a vasúti jegyeket, így a Magyaroroszág24 és a Vármegye24 napijegyeket is, valamint az utazási igazolványokat az érintett szakaszon.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, változhat a Budapestről induló vonatok menetrendje a dél-németországi esőzések miatt. Elárulták, hogy évente mekkora kárt okoznak a rongálók MÁV-Volán-csoport járműveiben. Fontos bejelentést tett a MÁV a tragikus csehországi vonatbaleset miatt. Erdőtűzön, hatalmas lángok között hajtott keresztül egy vonat - videó.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről