Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Wintermantel Zsolt: A főpolgármester hívja vissza tisztségéből a korrupciógyanúba keveredett óbudai alpolgármestert!

Vágólapra másolva!
Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője felszólította a főpolgármestert, hogy hívja vissza a Budapesti Közlekedési Központ felügyelőbizottsági tisztségéből a korrupciógyanúba keveredett Czeglédy Gergőt, Óbuda-Békásmegyer alpolgármesterét.
Vágólapra másolva!

Wintermantel Zsolt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a visszahívásról Karácsony Gergely határozhat saját hatáskörben is, két közgyűlés között is hozhat ilyen döntést.

A Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője szerint a főpolgármester tartozik annyival a budapestieknek, hogy feddhetetlen embereket ültet oda vagy hagy ott ezeken az igazgatósági és felügyelőbizottsági posztokon. Hozzátette, ha Karácsony Gergelynek nincs bátorsága szembeszállni Gyurcsány Ferenccel, "valódi főnökével", és nem meri visszahívni Czeglédy Gergőt, akkor haladéktalanul - még a mai napon - kezdeményezzen rendkívüli közgyűlést, ahol a grémium dönthet a visszahívásról. Amennyiben Karácsony Gergely nem lép ebben az ügyben, a fővárosi Fidesz-KDNP frakciója kezdeményezni fogja a rendkívüli közgyűlést - hangoztatta.

Wintermantel Zsolt szerint tarthatatlan, hogy egy olyan ember őrködjön a "budapesti közpénzek" felett, aki ellen "nyomozás folyik súlyos korrupciós ügyekben".

Karácsony Gergelynek cselekednie kell, neki van "cselekvési kötelezettsége" - jelentette ki a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről