Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Agyonverte egy betonvas rúddal üzlettársát egy férfi

Vágólapra másolva!
Agyonverte volt üzlettársát egy férfi Pest vármegyében, a Budapest Környéki Törvényszék 9 évre ítélte szerdán kihirdetett elsőfokú ítéletével - közölték a bíróság honlapján.
Vágólapra másolva!

Az eljárás adatai szerint a vádlott és a sértett korábban egy gazdasági társaságban folytatott üzleti tevékenységet, de idővel kapcsolatuk megromlott. A vádlott úgy látta, hogy a sértett 2017-ben a külföldi megrendeléseket saját és üzleti partnerei tevékenysége körében, a maga hasznára fordította. 

Az üzleti kudarcok miatt a vádlott anyagi helyzete egyre rosszabb lett, és a sértett anyagi helyzete is megromlott.

A sértett 2018 áprilisában a vádlott házához ment. Vitatkozni kezdtek, a vádlott meglökte a sértettet, aki beverte a fejét, és ezt dühösen számon kérte a vádlottól, aki egy betonvas rúddal agyonverte.

Az áldozat maradványai négy évvel később, 2022. május 25-én kerültek elő a vádlott udvarán lévő, zöldhulladék tárolására alkalmas gödörből, ahova a vádlott rejtette a holttestet.

A Pest Vármegyei Főügyészség emberölés miatt emelt vádat az ügyben. Szerdán a törvényszék a vádirati tényállással egyetértve a vádlottat emberölés miatt mondta ki bűnösnek, és 9 év börtönre ítélte. Vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

A bíró elrendelte a vádlott letartóztatását a fellebbviteli bíróság jogerős döntéséig.

sziréna jó méret
Képünk illusztráció!
Fotó: Pixabay

Korábban arról is írtunk, hogy agyonverte, majd a kertjében ásta el kollégáját egy csepeli férfi is.

Néhány évvel ezelőtt munkanélküli, ingyenélő szomszédai végeztek ki és ástak el egy vámosmikolai asszonyt, akik egészen addig rablásokból tartották fenn magukat, majd abban látták a megélhetés útját, ha börtönbe kerülnek. Egy nógrádi férfi saját apját verte agyon, majd temette el a kertjében, egy hajdúszoboszlói pár pedig külföldi vendégével úgy összeveszett iszogatás közben, hogy halálra verték, és elásták a férfit. Egy rablás miatt elítélt apaji férfiról pedig a börtönben derült ki, hogy korábban megölte és elásta nevelőapját.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről