A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNGémesi Csanád
15:25VívásFares Ferjani-Csanad Gemesi
HUNMuhari Eszter
15:50VívásEszter Muhari-Sihan Yu
HUNEcseki Nándor | Madarász Dóra
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Kis híján nem ért oda Ákos és zenekara a tusványosi koncertjére a Wizz Air járattörlése miatt

Vágólapra másolva!
Sokan választották a tegnapi napon azt a megoldást, hogy a Wiz Air gépével utaznak el Tusványosra, azonban a háromórás csúszást követően végleg törölték a Budapest-Marosvásárhely járatot. Az utazni vágyók nem kaptak semmiféle tájékoztatást, többek között Ákos és zenekara is majdnem hoppon maradt, ám míg ők végül meg tudták tartani este a koncertet a fesztiválon, addig Deutsch Tamás EP-képviselő nem tudott jelen lenni két kerekasztal-beszélgetésen sem.
Vágólapra másolva!

A Mandiner arról írt, hogy a légitársaság szerda kora este törölte a Budapestről Marosvásárhelyre közlekedő járatát, ami késő este fordult volna vissza, így a Marosvásárhely-Budapest járat is törlésre került. Ráadásul 

az utasoknak – néhány SMS-en kívül – a légitársaság semmiféle más jellegű tájékoztatást nem adott.

A Wizz Air a reptérre indulás idején üzenetben tájékoztatta az utasokat, hogy kétórás késéssel fog felszállni a marosvásárhelyi gép, amit később háromórásra módosítottak, majd végleg töröltek. Mint ismert, mindeközben javában folyik a Bálványosi Nyári Szabadegyetem Tusnádfürdőn,

így a magyar fővárosból tegnap induló gép utastársaságának fele a fesztiválra utazott volna.

- írta a lap. 

A Budapesten ragadt utasok közt volt többek között Ákos és zenekara, illetve Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő is, akik Tusványosra igyekeztek volna.

 A Mandinernek az énekes közölte:

Ugyanazokat a nehézségeket éltük meg, mint bármelyik másik utas, mindannyian csúnyán megjártuk.

Hozzátette: „A fapados légitársaságtól az ember nem vár ugyan sokat, de annyit talán el lehet, hogy tisztességesen elszállítsák az embert a kívánt helyszínre.”

Ákosék gépe 19.45-kor indult volna Budapestről, s mint meséli, már amikor elindultak a reptérre otthonról, lehetett tudni, hogy kétórás csúszás várható. 

Ennek ellenére a becsekkolás ugyanakkor történik, mintha a normális időt tartaná a járat, így hát a helyszínen várakoztunk órákig. Ezt még el lehet viccelni, bandáztunk, beszélgettünk. Később a késés három órára módosult. Még később mindenkit odarendeltek a kapuhoz, és amikor már ott tipródtunk, este tizenegy és fél tizenkettő között derült ki, hogy egyáltalán nem fog felszállni a gép

– mondta a lapnak Ákos.

Emiatt a stábnak azonnal kisbuszokat és autókat kellett szervezni, hogy el tudjanak utazni Tusványosra. 

Egyszerűen nonszensz, hogy nem lehet számolni egy szolgáltatással, amire az ember hónapokkal korábban befizetett, ráadásul az utolsó utáni pillanatig érdemi információ nélkül hagyják az utasokat

– fogalmazott a lapnak az énekes.

Végül Ákosék megoldották, hogy a technika és a színpadosok nagy része elindult a helyszínre, míg a banda másik fele hajnalban indult útnak, hogy meg tudják tartani aznap a koncertet. 

A Mandiner közölte, hogy számos olvasójuk már panaszkodott arra, hogy az utóbbi időkben rengeteg járatot törölnek, ráadásul költség-visszatérítést vagy bármiféle kártérítést sok esetben nem kapnak az emberek.

Nekem egyre inkább úgy fest, Európában megszűnt a szolgáltatások szolgáltatásjellege, és megszűnőben van Európának az Európa-jellege. Nem úgy tűnik, mintha ez véletlenek sorozata lenne

 – mondta a zenész.

Végül Ákosék a koncertet meg tudták tartani.

Ez kemény volt, drága barátaim! De minden jó, ha a vége jó. Márpedig ez pazar volt! Emlegetni fogjuk egy darabig, annyi biztos... Köszönjük!

- írta az énekes a közösségi oldalán

A lap elérte Deutsch Tamást is, aki elmondta: a rendetlenség és a káosz vált rendszerré az európai légi közlekedésben, melyet méltatlannak nevezett. Hozzátette, a repülés nem olcsó szolgáltatás, még a fapadosnak mondott járatokon sem, az emberek pedig azért választják ezt az utazási formát, mert munkába igyekeznek, vagy családi programra, nyaralásra mennek. 

Az európai parlamenti képviselő meg van döbbenve azon, hogy az Európai Unió ebben a kérdésben nem az európai emberek oldalán áll, hanem a légitársaságok teljesen képtelen magatartása mellett.

A Wizz Airt valójában ma már csak egy hajszál választja el a Ryanairtől, ami véleménye szerint a fapados légi közlekedés mélypontja

- jelentette ki a politikus, aki két kerekasztal-beszélgetésen is részt vett volna Tsuványoson, amelyeken nem tudott részt venni. A lap közölte, Kubatov Gábor is szerdán este repült volna Marosvásárhelyre, de a járat törlése miatt ő sem jutott ki Tusványosra, így lefújták a programját.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!