Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Baloldali ámokfutás Újpesten

Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy Trippon Norbert nem viseli jól a házfelújításával kapcsolatban nyilvánosságra került, súlyos korrupció-gyanús ügyet. Nagyon úgy fest, hogy a nyertes választás után eldöntötte, hogy bosszút áll a helyi jobboldalon.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról Wintermantel Zsolt, a Fidesz helyi választókerületi elnöke is beszámolt, Tripponék a hatalmukkal visszaélve, felrúgva egy 30 éves gyakorlatot, a helyi jobboldal szinte összes, még megmaradt pozícióját megszüntették a kerületben. És hiába az óriási korrupciós botrány, saját maguknak 30 millió forintos jutalmat osztottak ki.

Az újpesti hagyományok szerint, a mandátumok arányában szokták elosztani a különböző, díjazással járó tisztségeket. Ez így volt eddig, bárki volt a polgármester, vagy bárki adta a többséget a képviselőtestületben.

Azonban Wintermantel beszámolója szerint mind a külsős bizottsági tagságokat, mint a különböző önkormányzati cégekben lévő, fideszes tisztségeket megszüntette a baloldali városvezetés.

A Fidesz helyi vezetője egyértelműen politikai leszámolást lát a megszüntetések mögött.

⛔️ A DK vezette baloldali többség az újpesti képviselő-testület csütörtöki ülésén, előzetes egyeztetés nélkül felrúgta a...

Posted by Újpesti Hírek on Friday, June 28, 2024

30 millió saját maguknak

És miközben a képviselő-testületben öt mandátumot elnyerő helyi Fideszt teljesen ki akarja szorítani és ellehetetleníteni a baloldali városvezetés, addig arról lehet olvasni, hogy 

Tripponék annyira elégedettek voltak a saját teljesítményükkel, hogy több mint 30 millió forintnyi jutalmat osztottak ki maguknak, ami fejenként több, mint 6 millió.

Miközben a városrész első embere, Trippon Norbert egy nagyon súlyos korrupciós és pénzmosás-gyanús ügybe keveredett, és az országos sajtó a házfelújítása körül kialakult botrányról beszél hetek óta, ő mégis úgy ítélte meg, hogy megérdemel egy vastag jutalmat. 

Az alpolgármester nehéz napokon lehet túl, hiszen ahogy arról a korábbi cikkeinkben is beszámoltunk, egy olyan korrupciós hálózat épülhetett ki Budapesten és azon belül Újpesten is, amely egyrészt állt a pénzt visszaosztó SZIN-KER Zrt-ből, a helyette rendszeresen számlázó Motingatlan-ból és a SZIN-KER-t rendszeres megbízásokkal ellátó, DK-s politikusokból, mint Trippon Norbert. 

Így eshetett az is, hogy az Újpesttől sok százmillió forintnyi megbízást elnyerő SZIN-KER végezte ténylegesen Trippon Norbert újpesti házának felújítását, amelyet aztán a Motingatlan papírozott le egy fiktív számlával, mintha ő végezte volna a rekonstrukciót. 

A jelek szerint a SZIN-KER a felújítással fizethette ki Tripponnak a sok százmillió forintos megbízást. Az ügyben több bűncselekmény gyanújával büntetőeljárás zajlik.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről