A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Kétszer is felsült egy tolvaj Polgáron

Vágólapra másolva!
Május elején egy férfi Polgáron először egy buszmegállóban lévő férfit próbált kirabolni, aki egy benzinkútra menekült a támadó elől. A tolvaj követte a férfit a benzinkútra, ahol a kasszában lévő pénzt akarta elvinni, miközben az ott dolgozókkal erőszakoskodott. Végül a férfit a vásárlók állították meg és hívták a rendőrséget.
Vágólapra másolva!

Polgár külterületén május 2-án este egy részeg férfi felfigyelt, egy buszmegállóban várakozó férfira. Ekkor odament hozzá és megkérdezte, mennyi pénz van nála. A várakozó utas elmondta a tolvajnak, hogy nem ad neki pénzt. 

Ettől a férfi annyira dühös lett, hogy rátámadt a másik férfira és ököllel kétszer is megütötte a szeménél. 

Mindezt azért, hogy megszerezze a nála lévő ötezer forintot. A buszmegállóban lévő férfi félt attól, hogy a tolvaj tovább bántalmazza, ezért egy közeli benzinkút boltjába menekült. 

A férfit követte az erőszakos tolvaj, aki az üzletbe érve a kasszához ment, ahonnan elvett egy üdítőt és a pult mögé állt. Ott a két alkalmazottat felszólította, hogy menjenek ki a kassza mögül. 

Ezután a férfi odalépett az egyik pénztárgéphez, hogy kivegye belőle a bevételt. Eközben a testével lökdöste a férfi eladót, majd mindkét ott dolgozót meg akarta ütni. 

A tolvajnak nem volt elég a kasszában lévő pénz, még a női eladó pulton lévő telefonját is zsebre akarta tenni, miközben elkezdte kihúzni a kassza fiókját. Ezt megpróbálták megakadályozni az ott dolgozók, azonban a férfi ekkor hangosan fenyegetni kezdte őket, hadonászott, miközben egy bárasztalt is felborított, ami összetört. 

A tolvajt végül a vásárlók segítségével tudták kihúzni a pult mögül, majd a rendőrség megérkezéséig nem engedték ki az üzletből.

Miközben a férfit lefogták a vásárlók, észrevették, hogy a férfinek sikerült 40 ezer forintot kivennie a kasszából, amit az egyik kezében szorított.

A pénzt a vásárlók kivették a férfi kezéből. 

A tolvaj beismerte tettét, ezért a férfit letartóztatták és az ügyészség, 2 rendbeli rablással vádolja és indítványozta, hogy a tolvajt a bíróság 5 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélje és 6 évre tiltsa el a közügyektől is. 

rendőrség, rendőrautó, illusztráci
Illusztráció
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ahogy korábban megírtuk, egy férfi több házba is betört Budapesten, többnyire a XVI. kerületben. A házakból pénzt, ékszereket vitt el, de az is előfordult, hogy egy fogfehérítő készletet lopott.

Egy tolvaj 2024 áprilisában, tíz nap leforgása alatt háromszor is megjelent esténként egy szegedi bevásárlóközpont üzletsorán. Drótból hajlított eszközével egy mobiltelefon-szaküzletből több készüléket lopott el úgy, hogy azokat az üzletet lezáró rácson kiügyeskedte, majd az áruvédelmi zsinórról letépte. Annyira bejött neki ez a módszer, hogy egy másik boltból egy a pénztárgépet is kihúzott így. A férfi összesen 735.000 Ft értékben lopott el telefonokat, míg a kasszából 25.000 Ft készpénzt vitt el. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!