Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Budapesti házakba tört be egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy férfi több házba is betört Budapesten, többnyire a XVI. kerületben. A házakból pénzt, ékszereket vitt el, de az is előfordult, hogy egy fogfehérítő készletet lopott.
Vágólapra másolva!

Az 57 éves férfi 2022 októberében és novemberében, kilenc, többnyire XVI. kerületi házba tört be, vagy csak megpróbált betörni. 

Pénzt, ékszereket, telefont, sportcipőt vitt magával, de az egyik esetben eltett egy fogfehérítő készletet is. 

Az egyik házból ellopott egy sérült arany nyakláncot is, amit odaadott az élettársának. A nő tudta, hogy az ékszer lopott, mégis bevitte egy XI. kerületi üzletbe megjavíttatni. Amikor a férfit elfogták a rendőrök, zálogosította a nyakláncot. 

A férfi összesen 10 embernek okozott 2 millió forintos lopási és rongálási kárt. 

Fotó: Ügyészség.hu 

Az ügyészség lopással és lopási kísérlettel vádolja a férfit, a nőt pedig pénzmosással. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje a férfit börtönbüntetésre, az élettársát pedig felfüggesztett börtönbüntetésre - írja az Ügyészség.hu

Ahogy korábban megírtuk, egy éven át lopta szobatársa luxusholmijait egy New York-i egyetemista, majd azokat egy online áruházban eladta. Egy véletlenül kinn felejtett nyugta buktatta le, a tolvaj lebukott, bíróság elé kerül.

Csaknem 3000 doboz Legót foglaltak le a rendőrök, feltehetően a 71 éves Richard Siegel és a 39 éves Blanca Gudino lopták el azokat egy San Pedró-i üzletből 2023 decemberében. Letartóztatták őket szerdán, a gyanú szerint több alkalommal jártak a játékboltban.

A francia rendőrség a Párizs közelében fekvő Yvelines-ben három lengyel állampolgárt tartóztatott le, amint éppen egy játékboltot igyekeztek kirámolni. A világot megváltoztató több találmány is lopott, illetve vitatható eredetű ötlet alapján készült, és tette 'tolvaját' milliomossá. Egy michigani játékboltot ideiglenesen be kellett zárni, miután valaki egy furgonnal behajtott az üzletbe, majd pedig egyszerűen elmenekült a felelősségre vonás elől az Egyesült Államokban.

Egy tolvaj 2024. áprilisában, tíz nap leforgása alatt háromszor is megjelent esténként egy szegedi bevásárló központ üzletsorán. Drótból hajlított eszközével egy mobiltelefon-szaküzletből több készüléket lopott el úgy, hogy azokat az üzletet lezáró rácson kiügyeskedte, majd az áruvédelmi zsinórról letépte. Annyira bejött neki ez a módszer, hogy egy másik boltból egy a pénztárgépet is kihúzott így. A férfi összesen 735.000 Ft értékben lopott el telefonokat, míg a kasszából 25.000 Ft készpénzt vitt el.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről