Házakba tört be és autókat tört fel a szemeretelepi rém

Vágólapra másolva!
Egy férfi több házba is betört, valamint kocsikat tört fel a XVIII. kerületben. A férfit egyszer le is videózták, ahogy kiugrik egy ház ablakán, majd feltör egy autót. A helyiek tartottak attól, hogy hozzájuk is be fog törni a rém, de mostanra a rendőrök elfogták.
Vágólapra másolva!

A szemeretelepi rém heteken keresztül rettegésben tartotta a lakókat a XVIII. kerületben. Több lakásba is betört és autókat tört fel. A férfi betörte a kocsik szélvédőjét, ablakát, hogy el tudja lopni az értékeket. 

Főleg pénzre és ékszerekre hajtott.

 A Metropol információi szerint azonban mostanra megnyugodhatnak a lakosok, a rendőrök ugyanis elfogták a rémet.

Fotó: Metropol/ Facebook/18.kerület

A férfiról korábban egy videó is felkerült az internetre, amint 

éppen kiugrik egy ház ablakából, majd egyenesen egy autóhoz rohan, aminek betöri az ablakát és kivesz az utastérből valamit. 

A helyiek rettegnek attól, hogy egyszer esetleg hozzájuk is be fog törni a rém. Most azonban, hogy sikerült lefényképezni, kiderült, hogy a férfit többen is ismerik, mivel a környéken lakik. Mint kiderült, nem ez az első bűntette. 

Az egyik közösségi oldalra feltöltött fotó alá több olyan komment is érkezett, amiben azt kérdezték, hogy a férfi szabadlábon van-e még. Ugyanis páran látták, hogy a rendőrök beszélgetnek vele a Bajcsy-Zsilinszky úton. Volt, aki szerint a férfit csak igazoltatták, mások szerint azonban be is vitték. Az esettel kapcsolatban a Metropol megkereste a rendőrséget, akik a következő választ adták: 

"A Szemeretelepről az elmúlt héten lakásbetörésről bejelentés, feljelentés nem érkezett. Az adott környékről az elmúlt héten egy esetben érkezett bejelentés gépjármű feltörésről, amellyel kapcsolatban a kerületi rendőrkapitányság nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen.

Tájékoztatjuk továbbá, hogy a kerületi rendőrök 2024. július 4-én lakossági bejelentés alapján intézkedtek egy férfival szemben a XVIII. kerületi Bajcsy-Zsilinszky úton. A férfiról megállapították, hogy a bíróság az elővezetését rendelte el, ezért őt 12 óra 6 perckor elfogták, majd a kerületi kapitányságra előállították, és a büntetés-végrehajtási intézetbe kísérték" - írta válaszában a BRFK. 

Ahogy korábban megírtuk, egy férfi több házba is betört Budapesten, többnyire a XVI. kerületben. A házakból pénzt, ékszereket vitt el, de az is előfordult, hogy egy fogfehérítő készletet lopott.

Egy tolvaj 2024. áprilisában, tíz nap leforgása alatt háromszor is megjelent esténként egy szegedi bevásárló központ üzletsorán. Drótból hajlított eszközével egy mobiltelefon-szaküzletből több készüléket lopott el úgy, hogy azokat az üzletet lezáró rácson kiügyeskedte, majd az áruvédelmi zsinórról letépte. Annyira bejött neki ez a módszer, hogy egy másik boltból egy a pénztárgépet is kihúzott így. A férfi összesen 735.000 Ft értékben lopott el telefonokat, míg a kasszából 25.000 Ft készpénzt vitt el.

Tavaly nyáron a Balaton déli partján több településen is betört a házakba egy férfi, ahonnan pénzt és értékeket vitt el. Azonban az egyik háznál nem járt szerencsével, ugyanis váratlanul hazaért a tulaj, aki ezt követően kihívta a rendőröket.

Nemzetközi elfogatóparancs alapján keresik azt a két bűnözőt, akik betörtek egy budapesti pénzváltóba.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről