A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Deutsch Tamás: Az EP háborúpárti többsége leginkább a Patrióták Európáért frakcióval szemben csak a nyers hatalomvágyat tudja érvényesíteni

Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament háborúpárti többsége, a baloldali blokk, a patrióta, szuverenista, nemzeti elkötelezettségű európai parlamenti képviselőcsoportokkal, köztük leginkább a Patrióták Európáért frakcióval szemben csak a nyers hatalomvágyat tudja érvényesíteni, csak erőből tud fellépni - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője Brüsszelben kedden.
Vágólapra másolva!

Deutsch Tamás elmondta: ismét az Európai Parlament baloldali blokkjának nyers és kendőzetlen hataloméhsége érvényesült azzal, hogy semmibe véve az írott európai jogszabályokat, a Patrióták Európáért nevű frakciónak járó elnöki és alelnöki tisztségekre sehol nem választották meg a frakció jelöltjeit.

Olyan politikai alkut kötött egymással az Európai Parlament kommunista, zöld, liberális, szociáldemokrata és néppárti frakciója, amely semmibe veszi az írott európai jogszabályokat. Az eddig megalakult valamennyi szakbizottság esetében olyan döntéseket hoztak, amelyek alapján a számarány szerint a Patrióták Európáért nevű frakciónak járó elnöki és alelnöki tisztségekre sehol nem választották meg a - szavai szerint - kiváló, felkészült, a pozíció, a tisztség betöltésére minden szempontból alkalmas patrióta jelölteket.

Deutsch, Deutsch Tamás, EP
Deutsch Tamás
Fotó: MTI/Balogh Zoltán / MTI/Balogh Zoltán

A politikus szomorúnak nevezte, hogy "ebben a politikai paktumra épülő hatalmi rablásban" a Tisza Párt is aktívan részt vett. Az Európai Parlament környezetvédelmi szakbizottságában a Patrióták Európáért frakciónak járó alelnöki tisztséget az Európai Néppárt "úgy lopta el, úgy rabolta el" a patrióta frakciótól, hogy ezt az alelnöki tisztséget a Tisza Párt egyik európai parlamenti képviselője foglalta el - hívta fel a figyelmet.   

 "Ez is mutatja, milyen mélységes elkötelezettsége is van a Tisza Pártnak az európai jogszabályok, a demokratikus alapelvek betartása iránt" - fogalmazott.

Deutsch Tamás kitért arra is, hogy Gál Kinga, a Fidesz-KDNP EP-képviselőcsoportjának elnöke, a Patrióták Európáért frakció első alelnöke nem kapta meg az EP Külügyi Bizottsága (AFET) negyedik alelnöki pozícióját.   

 "Amikor nem marad más, mint a nyers és kendőzetlen hatalomvágy, a globalista erők, az Európai Parlament háborúpárti többsége, a baloldali blokk a komoly támogatással bíró politikai versenytársakkal, a patrióta, szuverenista, nemzeti elkötelezettségű európai parlamenti képviselőcsoportokkal, köztük leginkább a Patrióták Európáért frakcióval szemben csak a nyers hatalomvágyat tudja érvényesíteni, csak erőből tud fellépni" - fogalmazott.

Minden eszközzel el akarják lehetetleníteni azt, hogy az európai választópolgárok európai parlamenti választáson kinyilvánított akarata érvényesülni tudjon az Európai Parlament működésében, ami uniós jogszabályt és a demokrácia alapelveit is sérti - tette hozzá nyilatkozatában Deutsch Tamás.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!