A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Annyi drog volt egy budapesti drogkereskedőnél, hogy még az autójába is rejtett belőle

Vágólapra másolva!
Egy drogkereskedő férfi a lakásában készítette el eladásra a nála lévő drogot. Azonban akkora üzletet csinált a kábítószerek eladásából, hogy egyre nagyobb mennyiséget kellett beszereznie. A férfi lakása kicsinek bizonyult, ezért még az autójába is drogot rakott. Emiatt akár több évre is börtönbe kerülhet.
Vágólapra másolva!

A 32 éves férfi Budapest területén marihuánával és szintetikus drogokkal kereskedett. Ezért kispesti lakásában hatalmas mennyiségű drogot halmozott fel. A kábítószert a lakásban porciózta ki a vevőinek, amihez csomagoló anyagot, mérleget és még vákuumozó gépet is használt.

A rendőrség a férfit 2022. február 22-én elfogta, és ezzel egy időben a lakásában tartott házkutatás során lefoglalta a férfinél lévő drogot, ami a különösen jelentős mennyiség, több mint hétszerese volt. 

A pszichoaktív anyagból pedig a nagy mennyiség 270-szeresét tartotta magánál a férfi, aki még az autójába is rejtett a kábítószerből.

Az ügyészség a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfivel szemben fegyházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Egy kilogramm drog volt a csempésznél
A kép illusztráció!
Fotó: NAV

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hónapokig továbbította a külföldről érkező, MDMA-t és ketamint tartalmazó csomagokat Budapesten két kínai férfi egy bűnszervezet tagjaként. Mint kiderült, Spanyolországban élő társaik azért küldték őket Magyarországra, hogy itt kapcsolódjanak be a nemzetközi drogterjesztésbe. A két férfira fegyházbüntetés várhat, és az országból is kitilthatják őket.

Szintén postán küldte a drogot vevőinek egy budapesti díler, így próbálta elkerülni a lebukást. A rendőrök azonban épp egy XI. kerületi posta előtt fogták el, miközben több tucat drogot tartalmazó küldeményt készült feladni. Hasonlóképpen járt egy másik budapesti férfi is, aki egy bűnszervezet tagjaként próbálta ilyen módon eljuttatni a drogot vevőihez.

Egy debreceni férfi pedig kétszer is rendelt drogot külföldről, hogy továbbértékesítse, ám mindkétszer lebukott.

Márciusban arról is írtunk, hogy műhelyében árulta a drogot egy autószerelő Tiszaalpáron. Egy kiskunfélegyházi férfi a műhelyében ismerkedett meg egy tiszaalpári férfival, akitől először csak vette a drogot, majd a férfi, mikor rájött, hogy mennyit lehet keresni a kábítószer kereskedelemmel, azután saját maga kezdte el termeszteni. A férfi a drogok mellett elképesztő mennyiségű potencianövelőt is árult. 

Egy cambridgeshire-i házban tartott drograzzia során áprilisban a hatóságok két férfit találtak egy kis épületbe zárva. A férfiakat egy melléképületbe zárva találták meg, arra kényszerítették őket, hogy egy üvegházban éljenek és kannabiszvirágokat gondozzanak

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!