A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Elítéltek egy autós ámokfutást rendező embercsempészt - videó

Vágólapra másolva!
Egy külföldi embercsempész Ausztriába akart szállítani 35 migránst. Amikor a sofőr az autópályán Budapest irányába indult, a rendőrök felfigyeltek rá, majd megpróbálták megállítani, azonban az autó sofőrje nem állt meg, helyette inkább ámokfutásba kezdett. Menekülés közben többször áthajtott a piroson, majd egy rendőrautónak is neki csapódott. A férfi az előkészítő ülésen bevallotta a tettét, így ítélet született az ügyben, azonban ez nem jogerős.
Vágólapra másolva!

2022 decemberében egy georgiai férfi arra vállalkozott, hogy a megbízója kisbuszával, több migránst fog szállítani Magyarországon keresztül Ausztriába. 

A kisbuszt, aminek a szellőzés nélküli raktere nem volt alkalmas arra, hogy bárki biztonságosan utazzon benne, egy ismeretlen személy bérelte ki Varsóban. Az embercsempész férfi egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül kapta az utasításokat, aminek következtében 2022. december 27-én, a magyar–szerb határ közelébe, Domaszék környékére ment. 

Ott a kisbuszba 35 migráns – 20 szír és 15 marokkói bevándorló- száll be. A migránsok korábban más embercsempészek segítségével, úgy tudtak átmászni a kerítésen, hogy létrákat támasztottak a határzárhoz. 

A grúz férfi, miután felvette utasait, az M5-ös autópályán Budapest irányába indult. A rendőrség az autópálya újhartyáni felhajtója közelében, követni kezdte a gyanús autót, majd megpróbálta megállítani. A rendőrök hang- és fényjelzést is adtak, de a furgon sofőr azokat nem vette figyelembe és nagy sebességgel továbbhajtott, az M0-son, majd menekülés közben ráhajtott az M1-es autópályára is, ahonnan az 1-es számú főútra ment, Budakeszi, végül pedig Budapest irányába. 

A férfi menekülés közben több piros lámpán is áthajtott és számos szabályosan közlekedő autóra, pedig ráhúzta a kormányt. A sofőr ezután az I. kerületi, Attila úton szándékosan neki hajtott egy rendőrautónak, majd az ütközés miatt meghibásodott kisbuszból, kiugrott és elfutott, de a járőrök elfogták. A férfi összes 11, anyagi kárral járó balesetet okozott, az ámokfutása során. 

Az ügyészség a csempészt bűnszervezetben, a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészéssel vádolta a Budai Központi Kerületi Bíróság előtt. 

A férfi az előkészítő ülésén beismerte a bűnösségét, ezért őt a bíróság 8 év fegyházbüntetésre és 10 év kiutasításra ítélte.

 Ez azonban nem jogerős, mivel ellene a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az Origo megírta, hogy 2022 novemberében a rendőrök Inárcstól kezdve üldöztek egy fehér furgont az M5-ös autópályán, amiben migránsokat csempésztek. Az embercsempészek menekülés közben többször a rendőrökre lőttek úgy, hogy kihajoltak az ablakon. Amikor az autópályán beértek Budapestre, a Nagykőrösi útnál a dugó miatt nem tudtak tovább haladni, ezért a két embercsempész kiugrott a kocsiból és bemenekültek a közeli autókerekedésbe. A rendőrök végük a TEK segítségével fogták el őket.  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!