A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Európa legnagyobb és legkomplexebb táborozási programja valósult meg hazánkban

Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter (b) a résztvevők között a zánkai Erzsébet-tábor tudomány napja alkalmából rendezett tematikus tábornapon 2024. július 29-én.
Vágólapra másolva!
Az Erzsébet-táborok révén Európa legnagyobb és legkomplexebb táborozási programja valósult meg. Az eseményeken 2012-től 2024 végéig 1,4 milliárd táborozó vesz részt - jelentette ki Hankó Balázs, kultúráért és innovációért felelős miniszter Zánkán.
Vágólapra másolva!

Hétfőn a tudomány napja alkalmából tematikus tábornapot tartottak a zánkai táborban. Hankó Balázs ezen alkalomból tartott sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a táborozókat a magyarságtudat, a sport, a kultúra, a tudomány szeretete és a lelkiség tartja össze, olvasható a Veol.hu-n megjelent cikkben. 

Mint mondta, idén 9 milliárd forinttal támogatta az állam az Erzsébet-táborokat, hozzátéve, hogy ezen a nyáron több mint 40 ezer gyermek nyaralhat a zánkai, a fonyódligeti és az erdélyi táborban összesen.

Hankó Balázs kijelentette azt is, hogy az Erzsébet-táborok körébe került a zalaszabari helyszín is, ahol gyógyítótáborokat tartanak. 

A tábor hatodik, vasárnaptól péntekig tartó nyári turnusában háromezren vesznek részt. 

A tárcavezető hozzáfűzte, hogy mintegy háromezer külhoni magyar fiatal is érkezik idén nyáron a Balatonhoz táborozni. Az Erzsébet-táborokban a gyermekek biztonságát felkészült felügyelet és professzionális védelmi rendszer biztosítja.

Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter sajtótájékoztatót tart a zánkai Erzsébet-tábor tudomány napja alkalmából rendezett tematikus tábornapon 2024. július 29-én. 
Fotó: MTI/Katona Tibor

Tavaly 19.000 gyermek vett részt az őszi Erzsébet-táborokban. Egy felmérés szerint a szülők könnyebben elengedik táborozni a gyerekeket, ha van okoseszköz, amin elérik őket.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!