A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Bosszúból felgyújtotta szomszédja redőnyét egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy Marcalihoz közeli falut tartott rettegésben egy férfi, aki felgyújtotta a szomszédja redőnyét, mert haragudott rá. Ezután betört egy házba, ahova önkényesen beköltözött a tulaj tudta nélkül. A bűncselekmények sorozata itt azonban nem ért véget, a férfi még a helyi önkormányzatot is meglopta.
Vágólapra másolva!

A harmincas éveiben járó, büntetett előéletű férfi tavaly szeptemberben egy este, egy Marcalihoz közeli faluban az egyik oyan ismerőse házához ment, akivel hosszabb ideje nézetelérése volt. A férfi magával vitt egy szivacsot is, majd azt a helyszínen meggyújtotta és a redőnyhöz nyomta. Ezek után pedig elsétált. 

Szerencsére a tűz rövid időn belül elaludt anélkül, hogy tovább terjedt volna. 

De ennek ellenére a ház tulajának így is 100.000 forintot meghaladó kára lett.

A férfinek nem ez volt az utolsó bűncselekménye amit a faluban elkövetett. 2023 novemberében, 

egy külföldön élő szomszédja házán az ablakot benyomta, majd a tulaj engedélye nélkül beköltözött a házba.

 Emellett pedig az önkormányzat veteményes kertjéből kétszer is lopott, gyümölcsöket és zöldségeket. 

Az ügyészség a férfival szemben lopás és magánlaksértés miatt emelt vádat, és a bíróságon indítványozta, hogy a tolvajt felfüggesztett fogházbüntetésre ítéljék, valamint, a bűnismétlés megelőzése miatt egy pártfogó felügyeletét rendeljék el. 

redőny, gyújtogatás
A felgyújtott redőny.
Fotó: Magyarország Ügyészsége

Április elején egy járókelő, hogy az egyik magyarbánhegyesi dohánybolt ég. A kiérkező rendőrök eloltották a tüzet, majd hamar kiderítették, hogy ki gyújtotta fel a trafikot. A gyújtogató a rendőröknek elmondta, hogy dühében locsolt benzint a dohányboltra, amiért nem jutott alkoholhoz és cigihez. Sőt még dühösebb lett, mikor megtudta, hogy a palackban amit magával vitt, nem alkohol, hanem benzin van. 

A gyújtogatót másnap, kora este kihallgatták, ahol nem tagadta a tettét. Sőt még azt is elmondta a rendőröknek, hogy mérgében gyújtotta fel a dohányboltot, amiért aznap nem tudott alkoholt és cigit venni magának. Emiatt este úgy indult el otthonról, hogy ha valakivel találkozik, akkor kér tőle egy cigarettát. A férfi egy palackot is vitt magával, amiről azt gondolta, hogy útközben megissza. Azonban kibontás után jött csak rá, hogy az üvegben valójában benzin van.  

Mivel a férfi nem találkozott senkivel, sőt még alkoholt sem tudott inni, ezért dühös lett és gyújtogatni kezdett, amivel a dohánybolt üzemeletetőjének több száz ezer forintos kárt okozott.  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!