Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Tehetséges pályakezdő előadók és zenészek lépnek fel több fesztiválon is

Vágólapra másolva!
15 induló előadó, 17 nyári fesztivál, 113 koncert – ez az NKA Hangfoglaló Fesztivál Roadshow-jának idei mérlege számokban. A pályakezdő előadókkal és zenekarokkal olyan fesztiválokon találkozhatunk, mint a Művészetek Völgye, a Paloznaki Jazzpiknik vagy éppen a felvidéki Gombaszögi Nyári Tábor - írta a Petőfi Kulturális Ügynökség a sajtóközleményében.
Vágólapra másolva!

Közölték, az idei NKA Hangfoglaló Fesztivál Roadshow keretében összesen 17 nyári fesztiválon 15 új előadóval találkozhatunk. 

A programban résztvevő előadók, többek között, színpadra állnak a Művészetek Völgye, Campus és a Fishing On Orfű Fesztiválon, a Paloznaki Jazzpikniken és Rockmaratonon is, valamint a külhoni Gombaszögi Nyári Táborban és a Malomfesztiválon is. 

Az NKA Hangfoglaló Fesztivál Roadshow első állomása a Tiszavirág Fesztivál volt, ahol rögtön öt új előadó: cserihanna, Géem, Juhász Zoli, Selah Vie, valamint Szlimmy mutatkozott be.

Emlékeztettek, hogy roadshow már a 2023-as fesztiválszezonban is számos lehetőséget kínált a korábbi nyertes induló előadók számára.

„A Hangfoglaló Program révén rengeteg barátot szereztünk, és egy platformra kerültünk azokkal, akikkel egy cipőben járunk, és szívesen dolgozunk majd együtt a jövőben” 

– fogalmazták meg élményeiket az egyik tavalyi nyertes, MAJRÉ zenekar tagjai.

Fotó: Petőfi Kulturális Ügynökség

A 2023-ban szintén sikeresen pályázó KACAJ formáció a fesztiváltapasztalatban látja a program eredményét, mert olyan eseményekre jutottak el így, amelyekre korábban nem volt esélyük. „A Hangfoglaló Program megnyitott egy kaput a fesztiválok felé, amelyeknek erre az évre is volt hatásuk, hiszen több tavalyi fesztiválegyüttműködés idén is folytatódott” – emelték ki, mint a legjelentősebb segítséget.

A NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma 2014 óta működteti a pályájuk elején járó, kezdő formációk és előadók számára létrehozott programját, amelynek szakmai megvalósításáért a Petőfi Kulturális Ügynökség gondozásában tevékenykedő Hangfoglaló Programiroda felel.

A Hangfoglaló Programiroda egyik kiemelt feladata a Nemzeti Kulturális Alap által támogatásban részesített formációk segítése pályázati programjuk megvalósítása során. Ezen induló előadók számára egy teljes éven át tartó mentorprogramot működtet, szakmai és edukációs programokat szervez, vidéki klubturnét rendez, valamint fellépési lehetőséget biztosít számukra a legtöbb nyári fesztiválon.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Programról és a 2024-es Fesztivál Roadshow menetrendjéről további részletek a Hangfoglaló Programiroda közösségi oldalain található.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről