A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Bármikor leszakadhat az ég, jégesővel, villámárvízzel érkezik a zivatarhullám

zivatar,riasztás
Képünk illusztráció!
Fotó: Origo - Ladóczki Balázs
Vágólapra másolva!
Az ország egészére érvényes figyelmeztetést adott ki meteorológia a nap folyamán várható zivatarok, felhőszakadás miatt. Az esőket jég, helyenként villámárvíz kísérheti.
Vágólapra másolva!

Ma a sok napsütés mellett északnyugat felől erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. 30-31 fok körül alakul a hőmérséklet. Sokfelé lesz élénk az északnyugati szél. A HungaroMet az egész ország terültére érvényes figyelmeztetést adott ki zivatarok miatt. Mint írják, napközben leginkább a Duna vonalának környezetében, valamint attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, ezeknek gyakorisága a késő délelőtti óráktól gyorsan növekedhet.

 A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti,  valamint a domborzati viszonyok függően - elsősorban az Északi-középhegységben - villámárvíz is létrejöhet.

 

Zivatarok várhatók országszerte
Fotó: HungaroMet / HungaroMet

Szerdán változóan gomolyfelhős időre számíthatunk, elszórtan - főleg északkeleten - záporral, zivatarral. Erős lesz az északnyugati szél. 

25 és 31 fok közé esik vissza a hőmérséklet, több helyen megszűnik a hőség.

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, záporok északkeleten is már csak néhol fordulnak elő. 

Felfrissül a levegő: reggel 17, délután 26 fok valószínű. 

Erős lehet az északnyugati légmozgás.

Pénteken és szombaton ragyogó napsütéssel térhet vissza a kánikula, szombaton már 32 fok körüli strandidő lesz. Fokozatosan gyengül az északias szél.

(Köpönyeg.hu, met.hu)

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!