Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Pokoli hőségre készülhetünk a hétvégén

Vágólapra másolva!
Az elmúlt napok enyhe időjárását ismét a hőség váltja fel a következő napokban, enyhülést hozó záporokra és zivatarokra pedig csak elszórtan számíthatunk a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origon is beszámoltunk róla, június végén elviselhetetlen hőség volt az ország több területén. A meteorológiai szolgálat több riasztást is kiadott. A napi középhőmérséklet volt, hogy 27 fok felett maradt és több helyen is 37 fokos csúcshőmérsékletet mértek.

Az elmúlt néhány nap időjárása hűvösebb volt, de a hét folytatásban ismét rákapcsol a nyár.

Száraz, meleg léghullámok érkeznek, így hétvégétől ismét kánikulára készülhetünk. 

A Hungaromet előrejelzése szerint a jövő héten a szokásosnál melegebb időre kell számítani. A maximum-hőmérséklet diagrammokon is jól látható, hogy egyre nagyobb eséllyel mérhetünk majd 30 - 35 fokot is elérő csúcsértékeket. Néhány helyen ugyan kialakulhatnak záporok, zivatarok, de ezek csak átmenetileg hűtik majd le a levegőt.

Ha otthon maradunk, akkor is érdemes vigyázni, mert a kánikula ott is veszélyes tüneteket okozhat, főleg az emeletes társasházakban, panelokban. Korábban összegyűjtöttünk pár apró praktikát, amellyel könnyedén lehűtheti lakását! Arról is írtunk korábban, mit javasol az orvos: Hét tipp, ami megkönnyíti a hőség elviselését.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről