A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
13:30VívásHungary-Italy

Idén sem kell fizetni a tankönyvekért, így a magyar családok most is nagyon jól járnak

Vágólapra másolva!
Rendben elkészült a 13 millió tankönyv, amelyek most elindulnak az iskolákba. A diákok idén is ingyen kapják ezeket, ezzel pedig jelentős tehertől szabadulnak meg a családok.
Vágólapra másolva!

„Bízom abban, hogy a gyerekek a vakációjukat töltik, de jól felkészülnek a következő tanévre” - mondta a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára a néhány perce véget ért sajtótájékoztatóján, amelyet nagyságrendileg 13 millió tankönyv és munkafüzet előtt tartott.

Balatoni Katalin, köznevelési helyettes államtitkár

Balatoni Katalin hozzátette, azért, hogy a pedagógusok szeptember 2-án el tudják kezdeni a munkát, nagyon sok ember rengeteg munkát végez.

A több mint 13 millió tankönyvet április végén rendelték meg az iskolák, ezután készültek el az Alföldi Nyomdában.

„Néhány óra múlva útjára indulnak a tankönyvek” – jelentette be Balatoni Katalin.

A 2020-21-es tanévtől minden köznevelésben vagy szakközépiskolában tanuló diák ingyen kapja meg a tankönyveket. Ezzel kapcsolatban a helyettes államtitkár elmondta, ezzel jelentős tehertől kímélik meg a szülőket.

„42 kiadó, több mint 2200 tankönyve elérhető abban a rendszerben, ahonnan a könyvek rendelhetők. A KELLO éves szinten a több mint 13 millió tankönyv mellett 70 ezer oktatási segédeszközt szállít az 1.2 millió diáknak, 4.100 iskolába – mondta el a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatója.

Tőczik Zsolt elmondta, hogy folyamatosan fejlesztik az ellátási hatékonyságot, az igényekhez igazítva a készletgazdálkodást.

Tőczik Zsolt, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatója

„Ügyfeleink a diákok, pedagógusok, iskolák, szülők, és a magyar állam legnagyobb megelégedésére a KELLO mindent megtesz, hogy kiváló minőségben megtörténjen a tankönyvellátás, és a tanévkezdésre a rendelt mennyiségben a tankönyvek megérkezzenek. Ennek a munkának az alapfeltétele az, hogy a tankönyvek rendelkezésre álljanak mostanra. Van egy nagyszerű pillanat, amikor a KELLO raktárai megtelnek. Ennek alappillére a több mint 260 éves múltra visszatekintő Alföldi Nyomda kifogástalan, precíz és gyors munkája - mondta el Tőczik Zsolt.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!