A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hatalmas jégeső pusztított Zala vármegyében

Fotó: Metfigyelő FB-oldala
Vágólapra másolva!
A HungaroMet Zrt. szombat délután adott ki hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú, azaz narancs riasztást Vas és Zala vármegye egyes járásaira. A közösségi médiában megosztott videók és képek alapján hatalmas jégeső pusztított Zala vármegye egyes részein. Becsehelyen sajnos nagyméretű jégdarabok estek a szupercellából.
Vágólapra másolva!

Szombat éjfélig másodfokú figyelmeztetés van érvényben hevesebb zivatarok kialakulásnak veszélye miatt Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Vas, Veszprém és Zala vármegyék területén.

Szupercella, Zalacséb
Fotó: Facebook/HungaroMet Zrt./olvasói fotó 

A Zala vármegyei Becsehelyen hatalmas jégdarabok hullottak az égből, a HungaroMet Zrt. figyelmeztető előrejelzése szerint az erősebb zivatarcellákat viharos széllökések, jégeső és lokálisan intenzív csapadék kísérheti. 

A Dunántúl északnyugati felén, illetve a középső tájakon heves zivatarokra is van esély felhőszakadás kíséretében.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt javasolta, hogy ahol hevesebb zivatarok miatt van érvényben riasztás, az emberek fokozottan figyeljenek a fák, fasorok, állványzatok közelében. 

A ház környékéről minden olyan tárgyat, amelyet a szél felkaphat - kerti bútort, szerszámot, kisebb cserepes növényt - javasolt védett helyre vinni.
    

Továbbá, ha villámlik, érdemes számolni, hogy mennyi idő telik el a villámlás és a dörgés között és ha ez kevesebb, mint 10 másodperc, akkor a vihar nagyon közel van, ilyenkor keressünk menedéket egy épületben.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!