A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Drogkereskedő hálózatot számolt fel a rendőrség

Vágólapra másolva!
Megyéken átívelő akció keretein belül kapták el egy droghálózat tagjait.
Vágólapra másolva!

A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütöttek rajta a hálózat tagjain - számolt be a Police.hu

A hajdúnánási rendőröknek 2024 tavaszán olyan információ jutott a tudomásukra, hogy egy polgári férfi új pszichoaktív anyagot árul a településen. 

A bűnügyesek minden apró részletet megvizsgáltak, majd egy összehangolt, több vármegyét érintő akció keretén belül a Cívis és a Bükk Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival csaptak le a hálózat tagjaira július 17-én hajnalban.

A nyomozás adatai szerint a 29 éves polgári és öt prügyi férfi elfogásukig rendszeresen árultak drogokat a hajdú-bihari, Borsod és Szabolcs vármegyei fogyasztóknak. 

A megtalált pénz egy része. Fotó: police.hu

Velük szemben új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt indult eljárás.

A rendőrök a kutatások alkalmával emellett több mint 9 millió forintot, ékszereket, digitális mérleget, mobiltelefonokat, és közel 100 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le, és az ügy teljes körű felderítése során több vásárlót is elszámoltattak.

A nyomozók a polgári és két prügyi lakost bűnügyi őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatásukat, amit a Debreceni Járásbíróság 2024. július 19-én elrendelt. Három társuk jelenleg szabadlábon védekezhet.

Áprilisban egy migráns férfit több év börtönbüntetésre ítélték drogkereskedés miatt, ezért először házi őrizetbe került, de megszökött onnan és elérhetetlenné vált. Emiatt a rendőrök hajtóvadászatot indítottak a férfi ellen.

Az afrikai férfit korábban első fokon kábítószer kereskedelem miatt 7 és fél év börtönbüntetésre ítéltek. A férfi a bírói szakaszban házi őrizetben volt, ahonnan megszökött a várható több éves börtönbüntetés elől.Emiatt február 12-én a bíróság elfogatóparancsot adott ki ellene.

Az információk alapján a nyomozók meg tudták állapítani, hogy a férfi hol van, ezért a fejvadászok megkezdték a migráns drogkereskedő felkutatását. Mivel fennállt a szökés és az ellenállás veszélye, ezért a nyomozók erősítéssel fogták el a férfit április 4-én. A sierra-leonei férfit a rendőrök a VII. kerületi rendőrkapitányságra vitték.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!