Így hízelgett Kádár Jánosnak a magát a kommunista diktatúrában is függetlennek mondó HVG 1988-ban

Vágólapra másolva!
Így reklámozza magát a napokban születésnapot ünneplő HVG hetilap és internetes hírportál: „Fizess elő a 45 éve független HVG-re online és printben is!” A sajtószabadságra igen érzékeny, liberális HVG-nél úgy tűnik, senkit sem zavar, hogy 45 éve még diktatúra volt, amelyben aligha adtak ki független lapokat. Hogy miként lehetett egy lap a pártállami időkben független, azt nem tudni - írta meg a Mandiner.
Vágólapra másolva!

A Mandiner birtokába jutott egy 1988-ban írt levél, amelyben a lap akkori főszerkesztője, Vince Mátyás gratulált Kádár Jánosnak, mert megválasztották az MSZMP elnökének. 

Kedves Kádár Elvtárs! Engedje meg, hogy az MSZMP elnökévé történt megválasztása alkalmából a magam és a Heti Világgazdaság kollektívája nevében gratuláljak és munkájához sok sikert és jó egészséget kívánjak

 – írta a lap akkori főszerkesztője.

Fotó: Facebook

 

Egyre többen dolgoznak a HVG-nél

Csaknem félmilliárd forinttal nőttek a Heti Világgazdaság Kiadói Zrt. értékesítési bevételei 2023-ban, így átlépték az 5 milliárd forintot – tudta meg a Magyar Nemzet a pénzügyi beszámoló alapján. A cikk szerint az adózott eredmény körülbelül felére csökkent, de így is 223 millió forintot tett ki. A cég kiadásai között leginkább a személyi jellegű ráfordítások nőttek (1,9 milliárd forint), melyben a béremelések mellett a foglalkoztatottak számának bővülése is közrejátszott.

Jelenleg ugyanis már 183-an dolgoztak a HVG-nél a korábbi 174 helyett.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről