Osztálykiránduláson halt meg egy gyerek Gyöngyösfalun

Vágólapra másolva!
Egy 16 éves fiú az osztálytársaival játszott a gyöngyösfalui kalandparkban, amikor az egyik fa kidőlt, a fiú pedig több métert zuhant és belehalt a sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

Két ember is hibázhatott abban a balesetben, amikor egy 16 éves fiú 2020 októberében meghalt egy gyöngyösfalui osztálykiránduláson. A fiú az osztályával a helyi kalandparkban volt. 

Az egyik kötélpályán mászott a barátjával, amikor a kötelet tartó fa kidőlt. A fiú lezuhant és a helyszínen meghalt.

 A parkot üzemeltető férfi és a favizsgáló is azt állította a bíróságon, hogy nem miattuk történt a baleset – adta hírül a TV2 hírműsora, a Tények

Ez a teher azóta velem van, és jól tudom, egész életemben így lesz.

 - olvasta fel remegő kézzel a vallomását a bíróságon a park üzemeltetője. 

Nem tartom magamat bűnösnek, attól még a sajnálatos esemény az én létesítményem területén történt

 – tette hozzá. 

A bíróságon az üzemeltető és a favizsgálót csaknem két év börtönbüntetésre ítélték – írja a Ripost

Ahogy korábban megírtuk, a baleset után egy másik gyereket a mentők súlyos sérüléssel, lábtöréssel kórházba vittek, és még aznap éjjel megműtötték. Még egy diákot kellett kórházba vinni, ő sokkot kapott. A kötélről többen is leestek, de ők nem sérültek meg. A balesetben meghalt fiú a szülők egyetlen gyereke volt. 

Tavaly egy hatéves kisfiú lezuhant egy kötélpályáról egy mexikói kalandparkban, miután a hámja meghibásodott. Az eset után a vidámpark egyes attrakcióinak üzemeltetését egy időre felfüggesztették. A kisfiút az eset után kórházba vitték. 

Négy gyerek megsérült kedden egy dél-erdélyi vidámparkban, miután elszakadt egy tiroli csúszópálya drótkötele. Az eset Hunyad megyében, Hátszeg közelében történt, Malomvíz község Dinosaur World Transylvania nevű vidámparkjában.A 7 és 11 év közötti gyerekek, két fiú és két lány, 2-2 és fél méter magasból zuhantak le, miután elszakadt az átcsúszópálya egyik drótkötele. Az egyik fiút mentőhelikopterrel kellett kórházba vinni. 

Hajszálon múlt a tragédia egy oroszországi vidámparkban is nemrég. Meghibásodott egy vidámparki játék, a gyerekek az életükért kapaszkodtak perceken keresztül. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről