A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Továbbra sem hajlandó hazajönni a kisfiút felrúgó karateedző, viszont elkezdte szidni a botrányról beszámoló médiumokat

Vágólapra másolva!
Élvezi a nyarat, Spanyolországban "pihen" hetek óta Agócs Tibor karateedző, miután külföldre menekült. Agócs az az edző, aki kegyetlenül felrúgott egy 7 éves kisfiút, amiről videófelvétel készült. És akiről újabb gyalázatos ügyek derültek ki. Egyre valószínűbb, hogy nem akar hazajönni, hiszen akár 5 év börtönt is kaphat. Az ATV-nek levelet küldött, amiben a médiát okolja az ügyért. Nehéz mindezt kommentálni. De nézzük a részleteket!
Vágólapra másolva!

Egy ország háborodott fel azon a felvételen, amin egy karateedző kíméletlenül felrúg egy rá bízott kisgyereket a szolnoki kalandparkban. A rendőrség garázdaság gyanúja miatt indított eljárást. Jogi szakértők szerint a kihallgatás után át fogják minősíteni a gyanúsítás, és a végén akár 5 év börtönt is kaphat. 

Egyre több beszámoló jelenik meg arról, hogy az edző másokat is brutálisan bántalmazott. Legutóbb az RTL Klubban egy anya elmondta, hogy a jászberényi karate klubban Agócs Tibor úgy megrúgta 6 éves gyermeke bordáját, hogy a kisfiú bepisilt. A TV2 Tényeknek pedig egy 34 éves nő mesélte el, arcát és nevét vállalva, hogy a karateedző korábban megerőszakolta.

Az ATV Híradójának levelet küldött a karateedző, a médiumokat okolta, amelyek beszámolnak kegyetlenségeiről és összevissza hazudozni kezdett.  A levelet érdemes szó szerint idézni. Meglehetősen tanulságos.

 

„Döbbenettel olvastam levelüket. Semmi ilyet nem tettem. Mindez beillik abba a média által gerjesztett lejárató hadjáratba, amely napok óta zajlik ellenem. 

Amennyiben valamely gyermek ilyen tettről számolt be a szüleinek, úgy a problémával miért nem kerestek meg a szülők engem vagy az egyesületet rögtön az állítólagos bántalmazást követően?

Tájékoztatom továbbá, hogy az ilyen korú gyermekek a sporttudományos és sportpedagógia elveknek megfelelően általános képességfejlesztés és mozgáskoordinációs képzésben részesülnek. Küzdő játékaik során nem történhet ilyen, ugyanis a gyermekek nem gyakorolnak kontakt elemeket. Küzdelmeiket szermunkával, boxzsák használatával, képzelt ellenféllel végzik. 

Több évtizedes pályafutásom során még hasonló esemény sem történt.

Az edzésről bármikor ki lehet menni a mellékhelyiségbe, amely 1 méterre van a gyermekek termének bejáratától.”

Vagyis: azért nem pisilt be a 6 éves kisfiú, mert közel van a vécé, ez a - tudatosan használjuk ezt a kifejezést - gyerekkínzó edző magyarázata. És, hogy az edzésnek nem része a mellberúgás. Feltehetően nem az edzésprogram részeként rúgta bordán. Ahogy nem az edzés része volt, hogy a 7 éves kisfiút úgy felrúgta, hogy fejre esett.

Mindenesetre, a sporttudomány és a sportpedagógia egy gyerekeket kínzó edző szájából, ha nem lenne tragikus az eset, azt írnánk, meglehetősen komikusan hangzik.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!