Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép Ferihegyen

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja 2024. június 6-án. Ezen a napon aláírásra került a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. adás-vételi szerződése, így közel 20 év után újra nemzeti többségi tulajdonba került a reptér. A megállapodásnak köszönhetően a magyar állam vételár arányosan 80 százalékos tulajdonrészt szerez a Budapest Airport Zrt.-ben, a francia társbefektető VINCI pedig 20 százalékot.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A British Airways BA 31-es Londonból Hongkongba tartó járata vasárnap a késő esti órákban egy utas rosszulléte miatt megszakította útját Budapesten és leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren - közölte a Budapest Airport hétfőn az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A gép a tartályokban lévő üzemanyag mennyisége miatt túlsúlyos volt, ezért a földet érést követően a fékrendszer túlhevült - közölte a Budapest Airport.

Az állóhelyre való beállást követően a tűzoltók megmérték a fékek hőmérsékletét, és azonnal megkezdték azok hűtését. 

Miután az üzemi hőmérsékletre visszahűtötték, átadták a gépet a szerelőknek - írták.

A Budapest Airport közölte: az állóhelyen az utasok kiszállítása a megszokott módon azonnal elkezdődött, ők néhány perc alatt elhagyták a repülőgép fedélzetét.
Az utasok a terminálon várják a légitársaság döntését a továbbutazásukkal kapcsolatban. A fedélzeten 273 utas, valamint 13 fő személyzet tartózkodott - olvasható.

Mint írták, a torony

 a túlsúlyos leszállás miatt készenléti állapotot rendelt el egy időre.

 Az esemény kapcsán külső erők bevonására nem volt szükség, a helyzetet a Budapest Airport Létesítményi Tűzoltósága megoldotta.

Az utast, aki rosszul volt, a mentők a Dél-pesti Centrumkórházba szállították.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről