Két fiatal rabolt ki egy harmadikat egy kispesti buszon, késsel fenyegették

késes gyilkos
Álmában gyilkolta meg anyját egy férfi
Vágólapra másolva!
"Van nálam kés, elővegyem!?” – egy 13 éves fiú és néhány évvel idősebb társa ezt a kérdés tette fel, egy szintén tinédzsernek, mielőtt kirabolták egy budapesti buszon. A pénzét, sőt még a bankkártyáját is elvették. A halálra rémült fiú a PIN-kódját is megadta.
Vágólapra másolva!

A két fiatal - akik közül az egyik 13, míg társa 20 éves volt - pont egy éve, fényes nappal Kispesten felszálltak egy buszra, majd az idősebb megkért egy 16 éves kamaszt, hogy üljön át máshová, de azt még megkérdezte tőle, hogy van-e nála pénz.

A fiú nemet mondott, mire a 13 éves gyerek közbelépett, és megfenyegette azzal hogy 

van nálam kés, elővegyem!?”.

A kamaszt azonban nem hatotta meg a fenyegetés, nem tette meg, amit támadói kértek tőle, így azok felszólították, hogy szálljon le a buszról. A fiú azonban maradt a helyén.

Az idősebb támadó ekkor mellé ült, mire a fiú megijedt, és átadott neki 400 forintot, de ekkor meglátták, hogy bankkártya is van nála, ezért a húszéves fiú kikövetelte, hogy árulja el a PIN-kódot, majd a kártyát is elvette tőle,

 miközben társához hasonlóan megfenyegette, hogy

„ha hazudsz, akkor előveszem a kést”. 

Végül a támadók leszálltak a buszról a megszerzett zsákmánnyal, 

az idősebb fiú pedig még aznap felvett a kártyáról 10 ezer forintot egy kőbányai automatából.

A rendőrök a két fiatalt a térfigyelő kamerák felvételei alapján néhány napon belül azonosították, mivel az idősebb már ismerős volt nekik korábbi bűncselekményei révén.

A fiatal férfit a bíróság letartóztatta, míg kiskorú társa házi őrizetbe került, azonban rátámadt a gyermekjóléti családgondozóra, ezért javítóintézetbe vitték,

és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt is felelnie kell.

Az ügyészség a különös visszaeső, jelenleg más ügyben büntetését töltő idősebb vádlottal végrehajtandó börtön kiszabását, míg fiatalkorú társával szemben javítóintézeti nevelést javasolt.

késes gyilkos
Álmában gyilkolta meg anyját egy férfi

Néhány évvel ezelőtt két kamasz rabolt ki három másik fiatalt Miskolcon. Egy hangszórót vettek el tőle, melyet herbálra cseréltek. Egy fiatal körömi férfi és fiatal társa is közösen raboltak ki egy gyereket, miután megfenyegették, hogy eltörik a kezét, ha nem adja oda a telefonját. Egy háromtagú miskolci kamaszbanda pedig a buszon rabolt ki egy utast. Kitépték a nyakláncát, a védelmére kelő férfit pedig megkéselték. 

Két éve pedig egy négytagú kamaszbanda támadt egy 13 éves fiúra Budapesten, késsel fenyegették, majd elvették az összes nála lévő pénzt.

Forrás: Ügyészség

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről