Zalában fogták el a kínai bandát, amely migránsokat csempészett rendszeresen

Vágólapra másolva!
Két kínai férfi ellen emeltek vádat, akik rendszeresen csempésztek át Magyarországon illegális migránsokat.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint két, Budapesten élő kínai férfi egy eddig ismeretlen ember megbízása, illetve közvetítése alapján januárban vállalta, hogy pénzért cserében külföldi migránsokat csempésznek át a magyar-horvát, illetve a magyar-osztrák határon.

Az embercsempészek autókkal szervezték és végezték a megbízóik közvetítésével velük kapcsolatba kerülő, migránsok Zágrábból Magyarországon át Nyugat-Európába, főleg Olaszországba történő szállítását. Az előre egyeztetett feladatmegosztás alapján az egyik férfi a horvát-magyar határon átkelő migránsokat az autójával Magyarországra, a magyar-szlovén és a magyar-osztrák határt illegálisan átlépve Olaszországba vitte őket, társa pedig „előfutóként”  figyelte az utakat.

A két férfi január 3-a és február 22-e között nyolc utat tett meg úgy, hogy alkalmanként 3-6 migránst csempésztek, Mindketten tudták, hogy ezzel bűncselekményt követnek el. 

vonat
A kép illusztráció!
Fotó: unsplash

 Az ismeretlen megbízó az előzetesen megbeszéltek szerint 100 eurót, fizetett a csempészeknek minden egy migrás, és persze minden sikeres út után.

 A két férfi március 20-án éjszaka, Lentikápolnán bukott le, amikor igazoltatták őket a rendőrök. Az egyik férfi azonnal letartóztatták, társának pedig nyomkövető került a lábára. 

 A Lenti Járási Ügyészség a két férfivel szemben üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett embercsempészés miatt emelt vádat, és indítványozták, hogy ítéljék őket letöltendő börtönre, és utasítsák ki őket Magyarországról.

Legutóbb májusban akart, 10 migránst nyugatra egy hat férfiból álló embercsempész banda, akart migránsokat átcsempészni Magyarországon keresztül. Két autóval vettek fel őket a szerb-magyar határnál. A zavartalan szállításról egy előfutóval próbáltak gondoskodni, azonban az egyik sofőrt tetten érték a rendőrök Kerekegyházánál, társa viszont sikeresen eljutott a migránsokkal a nyugati határig.

A banda vezetője a fuvarért 500.000, illetve 250.000 Ft.-ot ígért 2 ismerősének, akik végül elvállalták a sofőri feladatot, egyikük annak ellenére is, hogy korábban eltiltották a vezetéstől.

Persze ellenük is eljárás indult, ők is börtönbe kerülhetnek, ha elítéli őket a bíróság. 
 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről