A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Hamis kulcsokat csinált, hogy feltörhesse barátja házát

Vágólapra másolva!
Némi készpénz reményében saját maga által készített hamis kulcsokkal törte fel barátja házát egy férfi, amikor az éppen elutazott.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfi 2024 májusában megtudta, hogy barátja hamarosan el fog utazni Budapestre, ezért elhatározta, hogy a jómódú barátja házából készpénzt fog ellopni azért, hogy megnehezült anyagi helyzetén segítsen.

A férfi ennek érdekében lakatos szaktudását felhasználva más zárakhoz tartozó kulcsokat reszelt meg azért, hogy az így elkészített hamis kulcsokat felhasználva a barátja házába bemenjen.

A férfi ezután az általa készített hamis kulcs használatával, un. zárfésüléses módszerrel bement a barátja otthonába, majd a szobában lévő széfet egy másik hamis kulccsal kinyitotta és abból 1.000.000,-Ft készpénzt ellopott.

Fotó: Magyarország Ügyészsége

A férfi ugyan tudott a házban üzemelő biztonsági kameráról, ezért lenyomta a villamos biztosítékot, arról azonban nem tudott, hogy a barátja egy másik áramforrásról működő kamerát is felszerelt, amelynek a felvétele végül lebuktatta a férfit. 

Elfogását követően beismerő vallomást tett, a bűncselekményt őszintén megbánta, és a barátjának okozott kárt is megtérítette.

Az ügyészség a vádlottat a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül a Fonyódi Járásbíróság elé állította. A bíróság a gyorsított eljárásban megtartott tárgyalás során férfit az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette - írták.

2019-ben egy soproni férfi barátja szüleit lopta meg. A 22 éves férfi megszerezte barátja lakáskulcsát, majd kihasználta, hogy nincsenek otthon, és elvitte a kazettát, benne a pénzzel.

A lopás után Győrbe utazott, ahol ruhákat és egy drága órát vett magának, majd egy hotelszobát is kibérelt a lopott pénzből Mosonmagyaróváron. A rendőrök július 2-án elfogták és előállították a fiatal férfit, aki a kihallgatáson beismerte bűnösségét. A rendőrök ezután átkutatták a hotelszobát, ahol a megmaradt pénzt megtalálták és lefoglalták.

Egy férfi pedig korábban összeverte lakótársát, mert azt hitte, hogy meglopta. Éppen együtt ittak, amikor egyikük úgy gondolta, hogy a másik meglopta. 10.000 forintját nem találja. Számon is kérte barátját, és jól megverte. Később aztán megtalálta a pénzt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!