A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Halálra éheztette a lovait egy rétsági gazda - videó

Vágólapra másolva!
Egy idős férfi közel 40 lovat tartott a birtokán. Az állatokról azonban nem gondoskodott, ráadásul egy sötét és szűk helyre zárta be őket, takarmány és víz nélkül. A súlyos elhanyagolás miatt több ló is elpusztult.
Vágólapra másolva!

Egy idős férfi 40 lovat tartott a birtokán. Az állatokat éjszakára egy cserjével benőtt, saras, csúszós helyre zárta be, ahol takarmányt és vizet sem adott a lovaknak. 

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal tavaly februárban hatósági ellenőrzést tartott a férfinál, amely során kiderült, hogy a férfi az állatait borzalmas körülmények között tartotta. A lovak olyan súlyos állapotban voltak, hogy az egyik leölését is elrendelték a hatóságok, mert nem tudott lábra állni. 

Ezenfelül pedig a területen több lótetemet is találtak, köztük két csikóét is. 

Tavaly márciusban, mikor a rendőrség helyszíni szemlét tartott a birtokon, kiderült hogy a gazda, 34 lovat egy 40 méter hosszú és 15 méter széles istállóba zárt be. A lovaknak nem adott enni és inni sem, emiatt pedig néhány állat már kiszáradt állapotban volt.

Az ügyészség mindezek miatt állatkínzással vádolta meg a férfit, akivel szembe felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte. 

ló, állatkínzás, lógazda
Fotó: Magyarország Ügyészsége

Egy férfi április elején kegyetlen módon egy fára felakasztotta a kutyáját, majd az állat tetemét ott hagyta a helyszínen. A bíróság elítélte állatkínzás miatt. Egy dél-koreai férfit 14 hónap börtönbüntetésre ítéltek hetvenhat macska megöléséért, ami az ázsiai ország egyik legborzalmasabb állatkínzási ügye volt az elmúlt években.

Szintén áprilisban egy encsi nő halálra éheztette a kutyáját. A nő, mikor eladta a házát, akkor a láncon tartott kutyáját étel és víz nélkül magára hagyta, ezért az állat szörnyű kínokat élt át, mielőtt elpusztult. Amikor a kutyát megtalálták, akkor az tele volt sebekkel és az éhezés és szomjúság miatt rendkívül sovány volt. Sőt ezek miatt elképesztően nagy fájdalmakat élt át, amivel a gazdája különös szenvedést okozott az állatnak.  

Egy 46 éves nő, akit Maria Consuelóként azonosítottak, a mexikói Pueblában lévő lakásában közel száz élő kutyát tartott - a rendőrök szerint a kutyák arra vártak, hogy megöljék őket. A nő elfogása előtt már állítólag legalább ötven kutyát mészárolt le, ledarálta a húsukat, és tacót készített belőlük, hogy eladja azokat egy helyi egyházi gyülekezetnek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!