A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Magyar Péter hazugságait cáfolják a búvárok

Vágólapra másolva!
Hiába vádolta bűncselekménnyel a hatóságokat Magyar Péter, egyáltalán nem kivételes eset, hogy búvárokat vetnek be egy eltűnt mobiltelefon miatt – írta meg a Magyar Nemzet. A cikkben azt írják: az akció egyáltalán nem volt veszélyes, ellentétben azzal, amit a Tisza elnöke állított, aki mellesleg továbbra sem hajlandó érdemi válaszokat adni az eltulajdonított, majd a Dunába dobott telefonról.
Vágólapra másolva!

Már a dollármédia is kétségbe vonja Magyar Péter állításait az Ötkert nevű szórakozóhelyen történtekkel kapcsolatban. Ismert, a Tisza Párt alelnöke pár nappal EP-mandátuma átvétele előtt annyira botrányosan viselkedett egy elit klubban, hogy végül a biztonsági szolgálat vezette ki hajnal négy óra körül a szórakozóhelyről.


Balhé részegen egy diszkóban

Több szemtanú egybehangzó állítása szerint - idézte fel a Magyar Nemzet - Magyar nagy mennyiségű szeszesital elfogyasztása után órákon át agresszívan, garázda módon viselkedett. A Ripost úgy tudja, a politikus nem egy vendégbe is belekötött, zaklatta a nőket, és állítólag „visszautasíthatatlan” ajánlatot tett nekik, idővel pedig egyre minősíthetetlenebbül viselkedett. 

Idővel több nő férfipartnere számon kérte Magyar Péteren a szexualitással kapcsolatos agresszív „beszólásait”.

 A történtekről a jelenlévők videófelvételt is készítettek, Magyar egyikük kezéből erőszakkal ki is vette a telefonját, majd, miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket.

 

Az ügyészség nyomoz

Magyar Péter botránya ügyében garázdaság és rongálás miatt, több feljelentést követően már aznap megindult a rendőrségi nyomozás. Az ügy végül, mivel Magyarnak mentelmi joga van, átkerült a Központi Nyomozó Főügyészségre (KNYF). Ha elegendő bizonyíték gyűlik össze, az ügyészség az EP elnökénél fogja kezdeményezni Magyar Péter mentelmi jogának a felfüggesztését. A Metropolnak korábban jogi szakértők is megszólaltak, szerintük garázdaság, rongálás, lopás vagy rablás gyanúja vetődhet fel, utóbbi esetben akár éveket is kaphat az ellenzéki politikus, de minderről első körben a nyomozó hatóságnak, illetve később a bíróságnak kell döntene.

 
Cáfolták Magyar hazugságait

Magyar Péter azóta sem hajlandó konkrét válaszokat adni az esettel összefüggésben, pedig lapunk korábbi információi szerint a búvárok megtalálták a folyóban a telefont és sikerült lementeniük a videókat a Dunából kihalászott mobilról.

Magyart ezzel kapcsolatban a Telex is kérdezte, de 

az ellenzéki politikus nem árulta el, hogy a Dunába dobta-e a telefont, helyette bűncselekménnyel vádolta meg a rendőrséget, hogy szerinte ilyen veszélyes akciót hajtatott végre a búvárokkal.

 Magyar annak is hangot adott, hogy micsoda erőket mozgósítottak egyetlen telefon megtalálása érdekében.

Csakhogy a lap által megkérdezett, a kutatást végző Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szerint éves szinten 20-30 között van azoknak az eseteknek a száma, amikor a hatóságok felkérésére víz alatt kutatnak különböző tárgyak után. Így nem számít kirívónak egy ilyen jellegű felkérés. A Telex kérdésére azt is elmondták, hogy veszélytelen a merülés a rakpartnál, mert ott alig van sodrása a Dunának.

 A speciális mentők szerint egy folyó áradása vagy apadása sem jelent valódi kockázatot a part menti vizekben zajló munkavégzésnél. Ez szintén ellentmond Magyar Péter állításainak, miszerint veszélybe sodorták a búvárokat azzal, hogy beküldték őket az áradó Dunába - írta a lap. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!