A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Magyar Péter vagy hazudik, vagy nőnek gondolja magát

Vágólapra másolva!
"Az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottsága megválasztotta az alelnökeit. Magyar Péter az utolsó, negyedik alelnöki tisztségért indult. A szavazás után Fb-posztban panaszkodott, hogy a DK-t is magában foglaló szociáldemokrata frakció tagjai nem szavazták meg őt. És szokása szerint gonosz “DK-Fidesz nagykoalíciót” sejtet a háttérben" - írja Dr. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke a Facebook-oldalán.
Vágólapra másolva!

"Na tegyük ezt tisztába, mert a jóember szokása szerint most is félre akarja vezetni a közvéleményt.

Az EP-szabályai szerint egy szakbizottság alelnökeinél (is) érvényesülni kell a nemi egyensúlyoknak. A konkrét fenti esetben ez azt jelentette, hogy mivel elnöknek egy férfit, első alelnöknek egy nőt, második és harmadik alelnöknek pedig egy-egy férfit választottak, így a szabályok szerint a negyedik alelnöknek nőnek kellett volna lennie. 

Magyar Péter ennek ellenére is fenntartotta a jelölését, pedig mindenki tudta, hogy erre a tisztségre férfi már nem jelölhető. Azt a trükköt találták ki erre, hogy felmentést kérnek a szabály alól. Ezt a szociáldemokrata frakció elutasította, hiszen a mi frakciónk betartja a szabályokat és nem akarta engedni, hogy egy, a szabály szerint nőnek fenntartott posztot férfi kaphasson meg. Ezért nem támogatták a szociáldemokrata képviselők Magyar Pétert. Mert a jelölése szabályt sértett.

Vagyis szó sincs arról, hogy itt valamilyen szörnyű összeesküvés gátolná ennek a szegény embernek az érvényesülését, ráadásul egy jelentéktelen tisztségről van szó, ami nem szokta elérni az EP-képviselők ingerküszöbét. Egyszerűen a mi frakciónk be akarta tartani szabályokat.

Szóval a helyzet egyszerű, logikailag három megoldás lehetséges. Az egyik, hogy Magyar Péter hazudott, arról, ami történt - ez nem lenne újdonság, hazudik ez a jóember állandóan. A másik lehetséges megoldás, hogy saját magát nőnek tartja és ezért akart elfoglalni egy nőknek fenntartott tisztséget - na, ez újdonság lenne, de ez meg engem nem érdekel egyáltalán. A harmadik, hogy annyira nem tiszteli a nőket védő szabályokat, hogy azokat semmibe véve akar érvényesülni a politikában - a híreket hallva, ez sem lenne újdonság.

Döntse el ő, hogy melyik igaz a három közül" - zárja bejegyzését Dr. Molnár Csaba.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!