A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
2
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:30VívásHungary-Italy
HUNMagyarország
15:00VízilabdaAusztrália-Magyarország
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásImane Khelif-Anna Hamori
NyílNyíl

Közel 90 kiló drogot foglaltak le a rendőrök

Vágólapra másolva!
A rendőrök egy drogkereskedő-hálózat több tagját is elfogták az elmúlt hetekben, akiknél összesen 90 kiló drogot foglaltak le. A nyomozás tovább folytatódik az ügyben.
Vágólapra másolva!

Pár héttel ezelőtt lebukott három magyar drogcsempész, egy női-férfi testvérpár, valamint a nő barátja, akik egy lakókocsiban csempészték a kábítószert. 

Amikor a NAV-os pénzügyőrök átvizsgálták a lakókocsit a letenyei határon, közel 60 kiló marihuánát találtak benne. 

Ahogyan az kiderült, a lakókocsi Olaszországból érkezett, onnan akarták becsempészni a drogot az országba. A rendőrök ezen felül a csempészek diósdi otthonában további 8 kiló kábítószert találtak, valamint lefoglaltak egy vákuumfóliázó gépet és nagy összegű készpénzt is. 

A két férfit és a nőt kábítószer birtoklása miatt kihallgatták, a nő barátját letartóztatták, a testvérpár szabadlábon védekezik. A hosszas nyomozás során kiderült, hogy a három csempész kapcsolatban állhat különböző kábítószer-terjesztőkkel. 

Július 16-án Budapesten és Tiszaföldváron, egy összehangolt akcióban öt férfit, akik közül egy iraki, egy koszovói, két magyar és egy hontalan. 

Éppen akkor történt az elfogás, amikor droggal üzleteltek. Az elfogásnál, illetve a későbbi házkutatásoknál 9 kiló marihuánát foglaltak le.

Fotó: police.hu 

 Az öt férfi közül négyet kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítottak meg, a hontalan férfit pedig kábítószer birtoklásával. Az egyik magyar és a két külföldi férfit már letartóztatta a bíróság. 

A rendőrség tovább folytatja a nyomozást az ügyben. Az elmúlt hetek akcióiban közel 90 kiló drogot foglaltak le, aminek a feketepiaci értéke több mint 200 millió forint - írja  Police.hu

Ahogy korábban megírtuk, tizenegy kilogramm marihuánát próbált Magyarországra csempészni egy koszovói férfi Röszkénél, az ügyészség indítványozta letartóztatását. 

Postán küldte a drogot vevőinek egy budapesti díler, így próbálta elkerülni a lebukást. A rendőrök azonban épp egy XI. kerületi posta előtt fogták el, miközben több tucat drogot tartalmazó küldeményt készült feladni. Hasonlóképpen járt egy másik budapesti férfi is, aki egy bűnszervezet tagjaként próbálta ilyen módon eljuttatni a drogot vevőihez.

Egy debreceni férfi pedig kétszer is rendelt drogot külföldről, hogy továbbértékesítse, ám mindkétszer lebukott.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!