A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Még súlyosabb a vád a kisgyereket felrúgó karateedző ellen - ez vár rá a börtönben

Vágólapra másolva!
Egy gyerekcsoport kísérője, a karateedző Agócs Tibor kegyetlenül megvert egy 7 éves kisfiút. A férfi megpróbálta eltitkolni a tettét, azonban egy kamera mindent rögzített. Miután a felvétel napvilágot látott, az egész ország felháborodott. A karateedző botrányos viselkedésére több bokszoló és híresség is reagált, volt olyan, aki kihívta egy bokszmeccsre. A férfi az eset után külföldre menekült, ott bujkált egészen mostanáig. A rendőrség ma hallgatta ki, és gyanúsította meg. Azért, amit tett, akár öt évre is börtönbe kerülhet.
Vágólapra másolva!

Az egész ország felháborodott azon a felvételen, , amin egy karateedző kíméletlenül felrúg egy rá bízott kisgyereket a szolnoki kalandparkban. Az incidens azért történt, mert a kisfiú nem akart felmászni egy magas akadályra. 

Miután azonosították a férfit, kiderült, hogy egy küzdősport oktatóról van szó, vagyis pontosan tudja, hogy hová, és hogyan kell ütni, rúgni, hogy azzal komoly fájdalmat okozzon.  

Az is kiderült, hogy másokat is brutálisan bántalmazott. Egy anya elmondta, hogy a jászberényi karate klubban 

A férfi úgy megrúgta 6 éves gyereke bordáját, hogy a kisfiú bepisilt. A TV2 Tényeknek pedig egy 34 éves nő mesélte el, arcát és nevét vállalva, hogy a karateedző korábban megerőszakolta.

Az eset 17 évvel ezelőtt történt, amikor a férfi az edzője volt. Az erőszak után halálosan megfenyegette őt az edző. Több korábbi tanítvány is arról számolt be, hogy az 56 éves sportvezető rendszeresen bántalmazta őket testileg és lelkileg egyaránt - írja tenyek.hu.

Agócs Tibor, kalandpark, Szolnok
Fotó: Origo

A férfi egy másik tanítványa elmondta, hogy 10 évesen kezdett el Yakuzák SE nevű karateegyesület edzeni , de az ottani légkör miatt csak két hónapig bírta. Elmondása szerint sokan azért jártak az edzésekre, hogy a gyengébbeken vezessék le frusztrációikat. Az edző egyik híres mondata így szólt: 

Combost vagy gyomrost kérsz büntetésnek?

A tanítvány szerint ilyenkor az egész csoport végignézte a büntetést, és ha valaki gyomrost kért, akkor a combjára kapott ütést, ahol nem számított rá. 

A férfi a tette miatt kirobbant botrány után külföldre menekült, egészen mostanáig Spanyolországban volt, ma hallgatta ki a rendőrség, és a Magyar Nemzet értesülése szerint kiskorú veszélyeztetésével gyanúsítják, amiért akár öt évre is börtönbe kerülhet, ahol pedig semmi jóra nem számíthat, mondta az Origónak egy neves börtönpszichológus.  

Feltehetően erőszakos lesz vele a többi rab

- mondta Boros János, majd hozzátette, szerinte összefognak majd a férfi ellen a rabtársai, mivel a férfi jó erőben van.

Majd kiközösítik, emiatt a férfi a fegyelmi körletre kerülhet, elkülönítve a többi elítélttől. 

Ugyanis a börtönökben a legjobban a pedofiloknak és a gyerekbántalmazóknak kell tartaniuk, ahogy a szexuális erőszak tevőket sem kedvelik.

Ezeket az elítélteket gyakran megverik, terrorban tartják. 

A kisfiú mellett az egész ország kiáll. Jászberényben egy különleges meglepetést kapott, motoros felvonulást szerveztek neki. Ezután pedig a szolnoki kalandparkba is visszatért. 

Édesanyja azért fogadta el a kalandpark meghívását, hogy a kisfiú ne féljen a helytől, ahol bántalmazták.

Több híresség is reagált a történtekre, és számos influenszer megosztotta gondolatait a TikTok oldalán. 

Pataky Attila az Edda énekeseelmesélte, maga is elindult a kjokusinkai karate útján, és nem emlékszik, hogy a szabályok között vagy a karate lelkiségében szerepelt volna, hogy a tanítványokat fel kell rúgni. 

Az agresszió egy olyan út, ami sehová sem vezet, és éppen ez az, amit ez a sport zsigerileg nevel bele az emberbe. 

- mondta az énekes. 

Pataky Attila mellett, Schobert Norbi sem hagyta szó nélkül az esetet. Úgy váli, az, hogy egy karatemester rárúg egy 23 kilós gyerekre, védtelen személy elleni súlyos testi sértés kísérletének kellene minősíteni. Ráadásul belehalhatott volna, mivel a férfi segítséget sem nyújtott a fiúnak. 

A bántalmazást az edző azzal indokolta, hogy a kisfiú nem akart felmászni a kalandparkban lévő akadályokra.

Vida Ágnes, gyermekpszichológus egy a TikTok oldalára feltöltött videóban elmondta, hogy ez nem megoldás, ha egy gyerek fél valamitől. Elképzelhető, hogy mindezzel örökre tartani fog a hasonló dolgoktól. 

@kismamablog Ha ott vagytok a kalandparkban a gyerekekkel és az egyik nem akar felmászni: Mit lehet tenni? (a rossz megoldást már sajnos láttuk 🙁 ) #kalandpark #karateedző #félelem #kisgyerek #fegyelem #fegyelmezés #gyermeknevelés #gyermekpszichológia ♬ eredeti hang - Vida Ágnes babapszichológus

Kunkli Tivadar karateedző, szintén az egyik videómegosztó oldalon keresztül üzent a férfinak, aki egy meccsre hívta ki.

Én már készülök! Egy ország várja a válaszodat!

mondta Kunkli Tivadar a videóban, amiben kihívta a férfit. 

A miniszterelnök, egy Kossuth rádióban adott interjú során, elítélte a kalandparkban történteket. Orbán Viktor szerint az ügy "elviselhetetlen, tűrhetetlen és következményekért kiált".

Úgy véli, hogy a tábor szervezője felelősséggel tartozik a szülők felé azokért a gyerekekért, akiket beadtak a táborba. A gyerekekre vigyáznia kell, rendben kell őket tartani, valamint gondosodni az épségükért, és hogy hasznosan töltsék el az időt. 

Nem fordulhat elő, hogy bárki ebben a táborban bántsa a gyerekemet! Ilyen egész egyszerűen nem fordulhat elő!

- fogalmazott Orbán Viktor. 

ORBÁN Viktor; TÖRÕCSIK Zsolt
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A férfi őrizetbe vételéről információink szerint hamarosan döntenek.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!