Meghalt egy férfi a Balatonban

Vágólapra másolva!
Csütörtökön éjszaka elmerült egy férfi a Révfülöpön. A holttestét több óra kutatás után találták meg.
Vágólapra másolva!

Bejegyzést tett közzé a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata a Facebook-oldalán. Ebben azt írják, hogy pénteken hajnalban a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bejelentést kapott, hogy egy férfi eltűnt.

Mivel felmerült, hogy a férfi a Balatonban tűnt el, így a sürgősségi mentőhajók Révfülöpnél keresni kezdték a Császtai strandon. A keresés az éjszakai hullamzás és a 29 fokos víz ellenére sikeres volt, hajnali fél hatkor megtalálták az eltűnt férfi holttestét.

A bejegyzés felhívja a figyelmet arra, hogy egyre melegebb lesz, már-már elviselhetetlen a hőség. Ezért nagyon fontos a megfontolt fürdőzés, vízben tartózkodás. 

Aki ismert betegséggel rendelkezik, legyen még óvatosabb, ne terhelje magát. Minden esetben törekedjünk a csoportos fürdőzésre, hogy egy esetleges rosszullét esetén azonnal segítséget kaphassunk, nyújthassunk. 

- írják.

Idén már történ halálos eset a Balatonban, június 23-án történt az első eset, akkor Szigligeten egy középkorú férfi volt az áldozat.

Nem rég számoltunk be arról, hogy már több mint 10 ezer ember nevezett a 42. Lidl Balaton-átúszásra. Azt is megírtuk, hogy több Balaton Sound  nem lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről