Miközben a háborúpártiak hallani sem akarnak a békéről, Orbán Viktor mindent megtesz érte

OrbánViktor, Orbán, Viktor, DonaldTrump, Donald, Trump, 2024. július 12.,  Palm, Beach, Florida, USA, Amerikai, Egyesült, Államok,
MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap/Palm Beach, 2024. július 12.A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump találkozója a korábbi amerikai elnök, republikánus elnökjelölt floridai rezidenciáján, Mar-a-Lagóban 2024. július 11-én.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Egyre brutálisabb a háborús helyzet Ukrajnában, rengetegen halnak meg, a globalista, háborúpárti elit viszont továbbra is folytatni akarja az értelmetlen háborút. Orbán Viktor békemisszióba fogott, amely rendkívül sikeres, ugyanakkor a háborúpártiak nem nézik jó szemmel ezt, így ismét megzsarolták Magyarországot. Most a magyar soros uniós elnökséget bojkottálják, közben pedig mindent elkövetnek, hogy megőrizzék jól fizető állásaikat. Láthatóan a békepártiak sokak szemét szúrják, jó példa erre, hogy a múlt hétvégén például többek között ezért akarták megölni Donald Trump volt amerikai elnököt. Mutatjuk a részleteket!
Vágólapra másolva!

Láthatóan az utóbbi hetekben egyre feszültebbé vált a világpolitikai és európai helyzet is, hiszen miközben az orosz-ukrán háború nemhogy nem ért véget, de uniós és nagyhatalmi vezetők bizonyos döntésekkel még tovább szélesítik ezt a konfliktust. 

A háború folytatásában érdekelt globalista vezetők egyre elszántabbak, és azok, akik a békéről mernek beszélni, megbélyegzik, kiközösítik.

Jó példa erre a magyar miniszterelnök személye, hiszen Orbán Viktor rendkívüli békemisszióba fogott, tárgyalt már Zelenszkij ukrán elnökkel, Putyin orosz elnökkel, a kínai elnökkel és Amerikában is járt a NATO-csúcson. Ezeket a sikereket sokan nem nézik jó szemmel, és azon túl, hogy elszigeteltséggel vádolják a magyar kormányfőt és kormányát, a brüsszeli elit elképesztő offenzívába kezdett Magyarországgal szemben. Hazánk július elsejétől tölti be az Uniós soros elnöki tisztségét, és pár napja érkezett a hír, hogy bojkottálják hazánkat, mindent elkövetnek Brüsszelből, hogy nyomást gyakoroljanak Magyarországra. Minél hangosabban és minél többször kerül szóba a béke és a tűzszünet kérdése, az uniós vezetők annál agresszívebb módon akarják elfojtani ezeket  a törekvéseket. Szomorú, mégis kiváló példa erre a korábban Robert Fico szlovák miniszterelnök ellen elkövetett merénylet, most pedig az elmúlt szombaton Donald Trump volt amerikai elnök ellen elkövetett gyilkossági kísérlet is, amit az Európai Parlament nem volt hajlandó elítélni a baloldal - köztük Magyar Péter pártja - miatt.

OrbánViktor, Orbán, Viktor, Havasi, Bertalan,  HavasiBertalan,  EU-csúcs, Brüsszelben, Brüsszel, Belgium, 2024. június 27.,
Orbán Viktor harcol a békéért. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A baloldali globalista elit retteg attól, hogy Donald Trumpot novemberben újra megválasztják az Egyesült Államok elnökének, akkor pedig a háború kérdésében óriási fordulat várható, ugyanis Trump korábban megmondta, ha ő lesz az elnök, 24 óra alatt véget vet ennek a háborúnak. Ráadásul az is fontos szempont, hogy a szakértők szerint az orosz-ukrán háború egy proxyháború, tehát valójában az USA és Oroszország vívja egymással, így minden bizonnyal a két nagyhatalom vezetőjének megállapodása véget vethet ennek a háborúnak.

Joe Biden és a baloldali adminisztráció, valamint most Brüsszelben Ursula von der Leyen bizottsági elnök is azért folyamodnak zsaroláshoz, jogállamisági köntösbe bújtatott hadjáratokhoz, a békét szorgalmazók elleni uszításhoz, mert így érzik biztosítottnak azt, hogy megőrizhetik pozícióikat, folytathatják a háborús propagandát. Mint az már sokszor kiderült ugyanis ez a háború sokaknak jövedelmező üzlet, és sokak érdeke fűződik a folytatásához.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Ursula von der Leyen helye bizonytalan, nem biztos, hogy újra megválasztják bizottsági elnöknek, a magyarok például nem támogatják újraválasztását. Joe Biden népszerűsége pedig egyre csökken, okkal érzheti úgy, hogy kevesebb az esélye Trumppal szemben. Tehát ezek az erők, érdekcsoportok minden elkövetnek, hogy ledarálják a békepárti erőket.

Orbán Viktor rendkívüli békemisszióját sokan elismerik

Ahogyan arról az Origo korábban beszámolt, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő arról beszélt lapunknak, hogy az világos, hogy az egyetlen ember, aki az elmúlt időszakban találkozott Zelenszkijjel, Putyinnal és Hszi Csin-pinggel, az Orbán Viktor, és ő biztosan hangsúlyos véleményt fogalmazott meg Washingtonban, a NATO-csúcson. A szakértő szerint a miniszterelnök kezdeményezései sikeresek, gyakorlatilag ő volt az első, akinek Kijevben nem abból állt a látogatása, hogy Zelenszkij köszönetet mond, és elmondja az újabb követeléseit. 

háború, donyeck, tank, harckocsi
Orbán Viktor véget akar vetni ennek a háborúnak.
Fotó: Anadolu via AFP

G. Fodor Gábor politikai elemző szerint pedig

Magyarország átvette az EU soros elnökségét, és akkor hirtelen, nekem legalábbis úgy tűnik, hogy Európának lett egy vezetője. Legalábbis a magyar miniszterelnök úgy viselkedik, mintha most Európát vezetné.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön részt vesz az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik csúcstalálkozóján az angliai Oxford közelében lévő Blenheim-kastélyban. A tanácskozásra 47 európai állam-, illetve kormányfő kapott meghívást. A vezetők az előzetes napirend szerint megvitatják az Ukrajnának nyújtott támogatást, valamint az olyan közös kihívásokat, mint az energia és az összeköttetés, a biztonság és a demokrácia, valamint a migráció.

A politikai támadások csak tovább erősítik a kormány eltökéltségét a békemisszióját illetően

Az Origo arról is írt, hogy a háborúpárti európai politikusok támadásai csak még tovább erősítik a magyar kormány eltökéltségét a békemisszióját illetően, hazánk ugyanis békét akar háború helyett, mivel egyedül a béke teheti ismét naggyá Európát - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden New Yorkban. A tárcavezető az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) nyílt vitáján hangsúlyozta, hogy Magyarország immár két és fél éve az ukrajnai háború árnyékában él, közvetlenül tapasztalja annak negatív hatásait, például több mint egymillió menekült érkezése, illetve az egekbe szökő infláció és energiaárak formájában.  

"A háború teljesen másként néz ki a szomszédságból, mint egy óceánnal arrébb" - fogalmazott.

Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy emberek ezrei halnak meg, és a pusztulás veszélye fenyeget, de a konfliktusnak hosszú távú kockázata a világ újbóli blokkosodása is, márpedig hazánk egyszer már rajtaveszített azon, amikor ellehetetlenült a civilizált együttműködés Kelet és Nyugat között.

trump, merénylet jelkép
Trumpban is ellenséget látnak. Fotó: REBECCA DROKE / AFP

A gyűlölet és az uszítás nagyon veszélyes fegyverek

Arról pedig már a miniszterelnök politikai igazgatója beszélt a Kossuth Rádióban hétfőn, hogy a Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje elleni merénylet annak a politikai kultúrának az eredménye, amely szerint a politikai ellenfél veszélyt jelent a nemzetre és a demokráciára, ezért vele szemben minden eszköz megengedett. Orbán Balázs szerint 

érdemes meghallgatni a liberális brüsszeli politikusoknak a mindennapi kommunikációját, miszerint ha a jobboldal hatalomra kerül, az veszély a demokráciára nézve.

Azt is elmondta, hogy el kell ismerni, hogy például Magyarországon, Európában, Amerikában demokratikus folyamatok eredményeképpen az emberek bizonyos liberális politikákat, háborúpárti és migrációs politikákat nem akarnak elfogadni. Orbán Balázs arról is beszélt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök békemissziója során először a két háborús félhez kellett ellátogatnia, annak érdekében, hogy közvetlen információkat gyűjtsön. Mert jelen pillanatban nincs olyan ország a világon, amelyik mindegyik háborús féllel, illetőleg a legfontosabb közvetítőkkel tudna rövid időtávon belül tárgyalásokat folytatni. 

Az Unió egyre durvábban támadja Magyarországot

Megengedhetetlen, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, saját újraválasztási kampányához használja fel az uniós intézményeket - jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő, a Patrióták Európáért frakció alelnöke kedden Strasbourgban. Ahogyan az Origo is megírta, a képviselő azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a bizottsági elnök hétfőn úgy határozott: testülete vezető köztisztviselői szinten képviselteti magát az uniós tanács informális ülésein, továbbá az Európai Bizottság tagjaiból álló biztosi kollégium nem látogat Magyarországra. Gál Kinga szerint 

már megszokott, hogy von der Leyen politikai célokat érvényesít olyan esetekben, amikor ezt nem tehetné meg.

vonderleyen, manfredweber, VON DER LEYEN, Ursula; WEBER, Manfred
Manfred Weber, az Európai Parlament (EPP) néppárti frakciójának vezetője és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. Ők folytatni akarják a háborút. Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger

Elmondta Gál Kinga azt is, hogy

itt van példának a Magyarországnak jogosan járó uniós pénzek visszatartása, amit gyakorlatilag zsarolásra és nyomásgyakorlásra használt fel.

Emlékeztetett, hogy az uniós bizottság egyik alelnöke, Margaritísz Szkínász erről már nyíltan beszélt, és beismerte, hogy nyomásgyakorlásként lehet használni pénzügyi eszközök visszatartását.

Foggal örömmel ragaszkodnak a jól fizető pozícióikhoz

Az Origo is megírta, hogy megtartotta alakuló ülését az Európai Parlament Strasbourgban, ahol össztűz alá került a nemrégiben létrehozott Patrióták Európáért frakció. Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP delegációjának vezetője szerint "bezzeg egy virtigli kommunistát megválasztottak alelnöknek". Elmondta, hogy 

Európában a jog a hatalmi törekvések szolgálólányává vált, amikor a hatalmi törekvések jogi eszközök alkalmazását, büntetésszerű alkalmazását, folyamatos megrendszabályozást indokol, akkor persze jogászkodnak, amikor a hatalmi érdeke a baloldalnak az, hogy páros lábbal szálljanak bele a jogszabályokba, akkor mindenfajta skrupulus nélkül megteszik mindezt.

magyarpéter, metsola
A háborúpárti Metsolával pózol Magyar Péter.
Fotó: Facebook

A háborúpárti brüsszeli elit a békemisszió miatt állna bosszút Magyarországon, bojkottálják a magyar uniós elnökséget - ezt már az Európai Uniós Ügyek Minisztériumának parlamenti államtitkára a Facebook-oldalára feltöltött hétfő esti bejegyzésében írta meg. Zsigmond Barna Pál azt írta, hogy Ursula von der Leyen bizottsági elnök szóvivője a közösségi médiában bejelentette, hogy a magyar miniszterelnök békemissziója miatt nem vesznek részt felsővezetői szinten az uniós tanácsüléseken. Ez meglehetősen egyértelmű üzenet Brüsszel részéről.

Az európai parlamenti választásokat követően a baloldali és liberális elit, az Európai Néppárttal közösen újra megalkotta a "háborúpárti koalíciót", és a jelenlegi bizottsági elnök újraválasztására készülnek csütörtökön, miközben pedig az emberek a változásra szavaztak, a "háborúpárti Brüsszel" továbbra sem keresi a béke útját, és nyomást gyakorol azokra, akik a békéért dolgoznak

 - hangsúlyozta az államtitkár.

joebiden, zelenszkij
Zelenszkij és Joe Biden jól megértik egymást. Fotó: Anadolu via AFP

Magyar Péter is beállt a háborúpártiak közé

Arról is készítettünk egy összeállítást, hogy Magyar Péter érzékelhette, hogy 

a pártépítés kemény feladat, közel sem elég egy platóról kiabálni, ezzel szemben Brüsszelben jó fizetés mellett közös képeken szerepelhet olyan magyargyűlölő és háborúpárti politikusokkal, akik abban érdekeltek, hogy Magyarországnak egy gyenge és instabil kormánya legyen.

Manfed Weber és a többi háborúpárti politikus most látszólag körberajongja Magyar Pétert azzal a céllal, hogy talán vele sikerül meggyengíteni a békepárti magyar kormányt. Magyar Péter pedig jól láthatóan nem veszi észre, hogy csak egy eszköz a háborúpárti politikusok kezében, sőt élvezi ezt a látszólagos népszerűséget. 

Magyar Péter nem más, mint egy végtelenül hiú ember, aki arra vágyik, hogy a brüsszeli bürokraták megveregessék a vállát

- mondta el Rotyis Bálint lapunknak adott interjújában. A Nézőpont Intézet elemzője szerint vannak olyan emberek, akik számára a pénz a legfontosabb, Magyar Péter bűne viszont az, hogy miközben a pénz motiválja, azzal áltatja a híveit és szavazóit, hogy a magyar politika világában változást szeretne elérni. Nem beszélve arról, 

ha itthon marad, akkor az ő politikai karrierje azonnal véget érhet, ha a 2026-os országgyűlési választáson veszít, így viszont 2029-ig a saját megélhetését biztosította Brüsszelben.

Összességében tehát elmondható, hogy a békepárti magyar kormánynak, Orbán Viktor kormányfőnek rendkívül nehéz dolga van, egyre nagyobb ellenszélben kell megvédeni ugyanis a magyar érdekeket, a magyar békét, és harcolni azért, hogy mielőbb véget érjen ez a szörnyű háború, amely hazánkra is komoly hatás gyakorol. Ha nem lenne elég a globalista elit Magyarország ellen intézett támadása, akkor ott vannak még a magyar baloldali, háborúpárti erők támadásai is.

Egyre aggasztóbb, hogy a gyűlölet egyre fokozódik, és a Donald Trump elleni merényletet követően a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán írt arról, hogy biztosan véletlen, hogy mostanában pont azokat a vezetőket akarják megölni, akik ellenzik a háborút.

"Micsoda véletleneket produkál az élet! Mostanában pont azokra a vezetőkre lőnek rá, akik ellenzik a háborút. Attól függetlenül akarják megölni őket, hogy épp kormányoznak-e vagy sem. Ficot kormányfőként, Trumpot ellenzékiként érte a lövés. Attól függetlenül akarják megölni őket, hogy bal vagy jobboldaliak-e. Fico baloldali, Trump jobb. A merényletekben két közös vonás biztosan van: az egyik, hogy mindig “magányos elkövetőkről” van szó, a másik, hogy mindig olyanokat ér a lövés, akik véget vetnének a háborús konfliktusnak, ha tehetnék. Hallatlan" - írta közösségi oldalán a Fidesz frakcióvezetője.

A békéért való küzdelem tehát folytatódik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről