A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Nacsa Lőrinc az Origónak Tusnádfürdőn: Mindig egyre jobb pályán vagyunk

nacsalőrinc, Nacsa Lőrinc, Tusványos (Forrás: Facebook/Nacsa Lőrinc)
Fotó: 📷Bethlendi Tamás www.facebook.com/bitsphoto/
Vágólapra másolva!
Hiába van az európai mainstream ellenünk, az idő bebizonyítja azt, hogy jobb pályán voltunk – fogalmazott az Origónak a KDNP frakcióvezető-helyettese Tusványoson. Nacsa Lőrinc elmondta, hiába bírálta a háborúpárti kórus a miniszterelnök békemisszióját, látható, hogy ezután megnyíltak bizonyos kommunikációs csatornák.
Vágólapra másolva!

„Jobb pályán” az idei Tusványos, a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor mottója. Nacsa Lőrinc a KDNP frakcióvezető-helyettese a mottó kapcsán arról beszélt az Origónak a helyszínen, Tusnádfürdőn, hogy azzal a bizalommal érkezett Tusványosra, hogy „mindig egyre jobb pályán vagyunk”. 

Hiszen teljesen világos, hogy az elmúlt években képviselt politikai álláspontjainkról mindig kiderült, hogy nekünk van igazunk, akár a migrációt nézzük, akár a háború és béke kérdését. És hiába van az európai mainstream ellenünk, és nem ért velünk egyet, az idő bebizonyítja azt, hogy jobb pályán voltunk, és hogy ezen a pályán érdemes maradni, ami a nemzeti szuverenitás megőrzését, a béke iránti vágyat és a békéért cselekvést jelenti

– fogalmazott. 

Orbán Viktor miniszterelnök békemisszióját is többen kritizálták az elmúlt hetekben, azonban kétségtelen, hogy volt hatása. Nacsa Lőrinc kiemelte, azok bírálták a békemissziót, akik háborúpártiak. 

nacsalőrinc, Nacsa Lőrinc, KDNP (Forrás: Facebook/Nacsa Lőrinc)
Teljesen világos, hogy a háborúnak nem lesz vége, ha nem kommunikálunk a háborúban álló felekkel - mondta az Origónak Nacsa Lőrinc
Fotó: Facebook/Nacsa Lőrinc)

„Teljesen világos az, hogy a háborúnak nem lesz vége, nem lesz tűzszünet és nem lesz béketárgyalás anélkül, hogy kommunikálnánk a legfontosabb szereplőkkel, a háborúban álló felekkel, ukránokkal és oroszokkal, illetve azokkal a világpolitikai szereplőkkel, akiknek van hatásuk arra, hogy teremtsenek, az Európai Unióval, Kínával és az Egyesült Államokkal” – fogalmazott a KDNP-s politikus. Hozzátette, nyilvánvalóan Orbán Viktor békemissziója arra irányult, hogy ezekkel a szereplőkkel elinduljon a kommunikáció.

Ez eredményes volt, mert a békemisszió óta – reméljük, részben annak hatására – beszélt egymással az amerikai és az orosz védelmi miniszter, beszélt egymással a svájci és az orosz külügyminiszter, és Zelenszkij elnök is felhívta Donald Trump elnökjelöltet. Vagyis látszik, hogy a kommunikáció bizonyos eddig befagyott csatornái elindultak, és ez egy örömteli dolog

– emelte ki Nacsa Lőrinc, ugyanakkor megjegyezte, Európában továbbra is az van, ami eddig volt. 

Ha te békepárti vagy, akkor téged meg kell büntetni, akkor téged el kell lehetetleníteni. Az európai mainstream, az Európai Parlament többsége, az Európai Bizottságban lévő emberek nagy része, háborúpárti 

– fogalmazott. Mint mondta, azért nem kaphatnak a Patrióták sem európai pozíciókat, mert békepártiak. „Ez az ő bosszújuk. Szerintem kicsi gyerekes bosszú, de ilyen időkben élünk” – tette hozzá. 

Az európai parlamenti választások után láthatóan megerősödtek a jobboldali, szuverenista pártok és hangok az Európai Parlamentben, ugyanakkor az Európai Bizottságot továbbra is Ursula von der Leyen vezeti majd. Ennek kapcsán Nacsa Lőrinc úgy fogalmazott az Origónak, hogy:

Összeálltak a háborúpártiak, és háborúpárti vezetést választottak maguknak. Nincs ezen semmi meglepő. 

A KDNP frakcióvezető-helyettese megjegyezte, hogy a világpolitikai változások kikényszeríthetnek a Bizottság hozzáállásában is változást. „Mi ezt a reményt sosem adjuk fel, mi mindig készek vagyunk a kölcsönös tisztelet hangján tárgyalni az Európai Bizottsággal, hiszen az Európai Uniónak mi is a tagjai vagyunk, és az Európai Bizottság az a tagállamok alkalmazottja, velük fontos a folyamatos párbeszéd egyeztetés, ugyanakkor fenntartjuk bármilyen nagy nyomás ellenére is, hogy mi békepártiak vagyunk, és ki fogunk állni a béke mellett, akkor is, ha nekik nem tetszik, és a nyomásgyakorlás ellenére sem fogunk ebben a kérdésben meghajolni”. 

Nacsa Lőrinc kiemelte, bőven van nyomás Magyarországon. 

A NATO-n belül, Európai Unión belül, a liberális média részéről, a Soros-birodalom részéről is. Ez nem újdonság, ők a legtöbben háborúpártiak, de mi a nagy nyomás ellenére is kitartunk az álláspontunk mellett 

– fogalmazott. 

Ahogy arról az Origo is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi tárgyalásukat követően idén is megbeszélést folytatott Bukarestben Marcel Ciolacu román kormányfővel mielőtt Tusnádfürdőre érkezett. 

A két vezető a magyar-román kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseiről egyeztetett egymással, és Orbán Viktor arról is biztosította tárgyalópartnerét, hogy az EU Tanácsának soros elnökeként Magyarország ősszel napirendre veszi Románia teljes körű schengeni csatlakozásának ügyét. Jól látszik, hogy folyamatos a párbeszéd a két ország között. 

„Ez egy nagyon fontos párbeszéd. A magyar-román párbeszédnek nincsen alternatívája, ezt mindkét félnek meg kell értenie. Nagyon fontos, hogy folyamatosan tárgyaljunk egymással különböző szinteken, a legmagasabb szinten is” – emelte ki Nacsa Lőrinc. 

Mint mondta: 

Mi közép-európaiak egymásra vagyunk utalva, egységes gazdasági tömböt, határon átívelő fejlesztéseket tudunk kialakítani, a közép-európai érdekekért való fellépésben közösen kell cselekednünk.

Nacsa Lőrinc hozzátette, Magyarország az elmúlt évszázadok konfliktusainak ellenére történelmi megbékélést és partnerséget tudott kialakítani szomszédjai, elég csak Szerbiára gondolnunk. 

Nyilvánvalóan mi abban vagyunk érdekeltek, hogy nagyon jó szomszédi viszony legyen Románia és Magyarország között, ami nemcsak az erdélyi magyaroknak jó, hanem jó a románoknak is, jó a magyarországi magyaroknak is 

– tette hozzá Nacsa Lőrinc az Origónak nyilatkozva Tusványoson.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!