Itt a vége: nem lesz több Balaton Sound

Vágólapra másolva!
Idén 16. alkalommal rendezték meg a Balaton Soundot. Az elektronikus zenék szerelmeseinek oázisa volt idén is fesztivál, a korábbi évekhez képest azonban kevesebben látogattak el. Eközben lejárt a szervező cég szerződése is Zamárdiban. Most hogyan tovább?
Vágólapra másolva!

A négynapos Balaton Sound utolsó napján már azt rebesgették, hogy lehetséges ez volt az utolsó ilyen buli Zamárdiban. A fesztivál területén dolgozó büfések kész tényként közölték a látogatók egy részének, hogy a 2024-es az utolsó Balaton Sound. 

Egy azóta törölt Instagram-videóban Pumped Gabo is sírva beszélt arról, hogy többé nem lesz fesztivál. 

Vető Viktória, a Balaton Sound sajtófőnöke megkeresésre korábban azt nyilatkozta, hogy fesztivál jövőjével kapcsolatos pletyka hozzájuk is eljutott, de ezzel nem szeretnének foglalkozni, nincs napirenden ez a téma. A Somogy Vármegyei Hírportál is feltette a kérdést a rendezvényt követően, de ugyanazt a választ kapták. 

Úgy tudni azonban, hogy Zamárdiban a legutóbbi képviselő-testületi ülésen, amelyen részt vett a szervezők képviselője is, egyértelműen elhangzott, az idei volt az utolsó Balaton Sound.

Balaton Sound 2024.
Fotó: Balaton Sound Official/Facebook

Lejárt a szerződésünk a szervezőkkel. Abban 2024-ig volt lehetőségük megtartani a Balaton Soundot, tehát ilyen értelemben ez volt az utolsó fesztivál, amit megrendezhettek itt 

– mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

Hozzátette: minden újabb szerződésről az újonnan felállt testületnek kell tárgyalnia. Megjegyezte, az önkormányzattal kötött szerződést úgy alakították ki, ahogyan azt a zamárdiak kérték a tavaly megtartott közvélemény-kutatás eredménye alapján. 

A Sziget Zrt. pedig azt kérte az önkormányzattól, hogy később rendezhessék meg a fesztivált, amiért a rögzített 150 millió forint felett további 20 millió forintot fizettek a városnak, ebből az összegből készült egy érintett utca újraaszfaltozása.

A Balaton Sound jövőjének kérdése internetes fórumokon is felreppent, ahol egyesek azt is tudni vélik, hogy jövőre egy másik fesztivál, a kolozsvári Untold jön Zamárdiba. Ezt Csákovics Gyula nem erősítette meg, azt mondta: ilyen megkeresést nem kapott az önkormányzat. 

Korábban írtunk róla, hogy az idei rendezvényen olasz fiatalok randalíroztak, rablás is történt. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről