A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Tusványoson kérdezte a Telex és a 444 a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnökét, Lánczi Tamást. Ő felhívta a figyelmet arra: nem a média jelent veszélyt a magyar szuverenitásra, hanem az olyanok tevékenysége, mint például a 444.
Vágólapra másolva!

A 444 munkatársai Tusványoson próbáltak belekötni  Lánczi Tamásba, ahol megkérdezték például tőle, hogy miért nem indít a hivatal vizsgálatot azzal kapcsolatban, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter a háború kirobbanása előtt „Barátságért” kitüntetést vett át Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől - írta meg a Mandiner

„Mit vizsgáljak ezen? Ez egy tény, ezen nincs mit vizsgálni” – mondta a Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke válaszul a nevetséges kérdésre, majd hozzátette:

az sokkal aggályosabb, amit a 444 és számos baloldali médium csinál, vagyis, hogy elferdítik a híreket, hamis narratívákat építenek, ezzel pedig közvetetten a háborút szolgálják.

A 444 riportere egyébként azt állította, hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatal „rögtön a megalakulása után eljárást indított az Átlátszó és a Transparency International ellen”, ami nem igaz. Nemcsak, hogy nem a megalakulása után rögtön indította, hanem nem is eljárásról van szó, hanem vizsgálatról, ami még nem zárult le, leginkább azért nem, mert mindkét fél megtagadta az együttműködést.

Arra a kérdésre, hogy a 444 által kormánypártinak nevezett sajtóban lát-e háborúpárti nyilatkozatokat, Lánczi azt válaszolta, ilyet egyáltalán nem érzékelt, 

nem ott kell keresni a háborúpárti nyilatkozatokat, elemzéseket vagy cikkeket.

Kimutatható viszont, hogy a baloldali médiában igenis jelen van a nyugati háborúpárti erők által hangoztatott narratíva, aminek egyik fontos célja, hogy a magyar közvéleményt a háborút és a nyugati beavatkozást támogató irányba terelje.

Lánczi Tamás a videóban a 444 riporterének egyik kérdésére válaszolva azt is kifejtette: 

a médiát nem tartom veszélyesnek [a magyar szuverenitásra], az önök tevékenységét igen.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!