Orbán Viktor Észak-Macedónia miniszterelnökével tárgyalt a gazdasági-pénzügyi kapcsolatok erősítéséről

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Washingtonban kétoldalú megbeszélést folytatott Hrisztijan Mickoszki észak-macedón kormányfővel - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

A tárgyaláson elhangzott, hogy 

Észak-Macedónia számít Magyarország támogatására az ország EU-integrációjának előmozdításában, valamint a gazdaság fejlesztésében.

A gazdasági és pénzügyi együttműködés folyamatosan bővül a két ország között, és egyre több magyar vállalat jelenik meg Észak-Macedóniában.

A két miniszterelnök megállapodott a politikai kapcsolatok további erősítésében és az illegális migráció elleni fokozott küzdelemben is

 - mondta Havasi Bertalan.

Orbán Viktor miniszterelnök  és Hrisztijan Mickoszki észak-macedóniai miniszterelnök kétoldalú találkozója Washingtonban 2024. július 11-én. -  Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a 2024-es NATO-csúcstalálkozón Orbán Viktor miniszterelnök találkozott Joe Biden amerikai elnökkel is, ez volt kettejük első találkozása. Emellett Orbán Viktor miniszterelnök kedden Washingtonban tárgyalást folytatott Recep Tayyip Erdogan török államfővel a magyar békemisszióról.

Orbán Viktor a nap folyamán azt írta ki a Facebook-oldalára, hogy: 

A NATO-nak nem a körülötte zajló háborúkat, hanem a békét kell megnyernie! 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Reuters hírügynökségnek adott interjújában azt mondta, hogy a béketárgyalásoknak kell elkezdődniük, Magyarország célja pedig ez.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről