Orbán Viktor: Jövőre találkozunk! - Képek

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor képgalériát tett ki az idei tusványosi táborról.
Vágólapra másolva!

Legjobb pillanatok. Tusnád 2024 - címen tett ki képgalériát Orbán Viktor kormányfő. 

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor Tusnáfürdőn többek között arról beszélt, hogy a békemissziót követően megkezdődött az erjedés, lassan a háborúpárti politikáról a békepárti irányba mozdulnak el a felek. A kormányfő arról is beszélt, hogy az új ismerete a valóságnak az, hogy az európai politika összeomlott. A bevezetett szankciók alapvető európai érdekeket sértenek, felviszik az energia árát és versenyképtelenné teszik az európai gazdaságot - tette hozzá.

Orbán Viktor rámutatott: az új ismerete a valóságnak az, hogy az európai politika összeomlott. A bevezetett szankciók alapvető európai érdekeket sértenek, felviszik az energia árát és versenyképtelenné teszik az európai gazdaságot.

Az a behódolás aktusa, hogy Németország szó nélkül hagyta az Északi Áramlat vezeték felrobbantását, ami egy terrorcselekmény. Az, hogy ezt senki sem tisztázta, senki sem beszél róla, az a behódolás aktusa, pedig egy amerikai irányítású terrorcselekmény volt"

– magyarázta.

Emlékeztetett: korábban az európai hatalmi rendszer lényege a Párizs-Berlin tengely volt, ám a háború óta kiépült egy másik hatalmi tengely: az új erőközpont London-Varsó-Kijev, a baltiak és a skandinávok lettek.

Amikor a német kancellár bejelenti, hogy sisakot küld, majd röviddel ezután fegyvert is küld, amikor azt mondja, hogy nem kellenek szankciók, majd két hét múlva, hogy mégis, akkor nagyon is észnél van. 

A média bünteti a német-francia politikát, ami nem felel meg az amerikai érdekeknek, ezért vannak a német-francia bakugrások is" 

– világított rá a kormányfő.

 

NÉMETH Zsolt; TŐKÉS László; ORBÁN Viktor
Orbán Viktor: Lengyelországot akarja megtenni Amerika első számú támaszpontjának Európában
Fotó: MTI/Veres Nándor / MTI/MTVA/MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Lengyel testvéreink a legálságosabb politikát folytatják

A miniszterelnök elmondta, hogy Lengyelország feladta a V4-ekkel való együttműködést és megkerülik a német-francia tengelyt. Jelezte, hogy a francia-német tengely kikerülésének a gondolata korábban is létezett, és ennek egyik alapja a lengyelek voltak.

 Lengyelországot akarja megtenni Amerika első számú támaszpontjának Európában, hogy így ellensúlyozza a németeket és az oroszokat. Régi terv ez: Oroszországot meggyengíteni és a németeket túlfejlődni"

– tette hozzá, egyben megjegyezte, hogy a túlfejlődéshez Németország is asszisztál, amikor leépíti iparát. 

Szerinte Varsóban lengyel testvéreink a legálságosabb politikát folytatják, hogy hazánkat támadják az oroszokkal való üzleti kapcsolatok miatt, miközben önfeledten üzletelnek az oroszokkal. 

A békemisszió azt is sürgeti, hogy Európa folytasson végre önálló politikát"

– hívta fel a figyelmet a kormányfő.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!