Összeállt a háborúpárti brüsszeli koalíció, Magyar Péter lelkesen csatlakozott

ursula, weber
Vágólapra másolva!
Ígéretével szembe menve, a választóit becsapva, Magyar Péter már EP-képviselőként tárgyalt Ursula von der Leyennel, akit meg is hívott egy őszi magyarországi látogatásra - hívta fel a figyelmet ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az Origónak adott interjúban. A Századvég tudományos igazgatója szerint amíg az állt Magyar Péter politikai érdekében, hogy a kormánypárti EP-képviselőket szidja, és a munkájukat becsmérelje, addig lekicsinylően nyilatkozott a „kamuállásnak” titulált EP-képviselőségről, majd amint realitássá vált számára a havi többmilliós fizetés 5 éven keresztül, hirtelen már komoly jelentőséget tulajdonított a brüsszeli pozíciónak. A szakértő beszélt még az elmúlt napok brüsszeli történéseiről, és Orbán Viktor miniszterelnök angliai ECP-csúcson való részvételét is értékelte.
Vágólapra másolva!

Magyar Péter összevissza hazudozott arról egész tavasszal, hogy nem akar beülni képviselőnek az EP-be, aztán mégis megtette. Az utóbbi napok történéseinek fényében, mi mondható el Magyar Péterről?

A Tisza Párt alelnöke még 2024. május 27-én azt állította a Telexnek, hogy „az Európai Parlamentbe biztos, hogy nem ülök be”, majd egy hónappal később, június 24-én felvette az EP-képviselői mandátumát. Idén április 19-én úgy fogalmazott, hogy „én fogom vezetni a listát, de én nem fogok kimenni Brüsszelbe, ezt megígérhetem!” 

Ígéretével szembemenve, a választóit becsapva, Magyar Péter ma már EP-képviselőként tárgyalt Ursula von der Leyennel, akit meg is hívott egy őszi magyarországi látogatásra.

Tavaly nyáron Magyar egy ismerősének úgy fogalmazott az EP-képviselőség kapcsán, hogy „képviselőként elég két hetet kint lenni” [Brüsszelben] és „a legnagyobb kamuállás a világon havi 20 ezer euróért”. 

magyarpéter
Magyar Péter a parlament épülete előtt pózol méregdrága luxusöltözékében
Fotó: Facebook

Amíg az állt Magyar Péter politikai érdekében, hogy a kormánypárti EP-képviselőket szidja, és a munkájukat becsmérelje, addig lekicsinylően nyilatkozott a „kamuállásnak” titulált EP-képviselőségről, majd amint realitássá vált számára a havi többmilliós fizetés 5 éven keresztül, hirtelen már komoly jelentőséget tulajdonított a brüsszeli pozíciónak.

Az efféle váratlan döntések és az ígéretek megváltoztatása nemcsak, hogy kérdésessé teszik, de érdemben csökkentik is az emberek bizalmát iránta.

Mi bizonyítja, hogy végig hazudott?

2024. július 16-án interjút adott Brüsszelben a 444-nek, amelyben azt mondta, hogy minden hónapban legalább egyszer (a plenáris heteken) kint lesz „2-3 napot, tehát a minimumot, amit kint kell lenni, illetve a szakbizottsági heteken lesz majd kint „egy hónapban 2-3 napot”. Magyar Péter tehát ennyire veszi komolyan a magyar emberek európai uniós képviseletét, és az uniós polgárok pénzéből finanszírozott, közel 8 milliós forintos fizetéssel járó állását. Az említett 444-es interjúban Magyar Péter a magyar ellenzék vezetőjeként hivatkozik magára, pedig 

  • egyrészt (egyelőre) nem állt össze a baloldal pártjaival úgy, ahogy azt a hatpárti baloldali összefogás esetében láttuk 2022-ben, 
  • másrészt a nyilvánosság előtt szidják egymást a Gyurcsány Ferenc vezette régi baloldali erőkkel, 
  • harmadrészt Magyar Péteréknek továbbra sincs képviseletük a magyar Országgyűlésben, ami nélkül de facto és közjogi értelemben sem állhatna a magyarországi ellenzék élére. 

A Tisza Párt tényszerűen a legerősebb ellenzéki párt ma Magyarországon, de az, hogy az alelnöke magát az ellenzék vezetőjének titulálja, a tőle már megszokott egoizmusra, messiástudatra és istenkomplexusra utal.

Magyar Péterről az utóbbi napokban leginkább a belföldi „tivornyázós” botrányai kapcsán lehetett olvasni, miszerint nála jóval fiatalabb lányokat zaklatott, illetve egy embertől elvette a mobiltelefonját, és a Dunába dobta, amely cselekményének következtében többek között garázdaság és rablás miatt folyhat sajtóhírek szerint nyomozás, így a mentelmi joggal járó EP-képviselői mandátum kifejezetten - ahogy mondani szokás - kapóra jöhet számára az elmúlt hetekben vele kapcsolatban nyilvánosságot látott felvételek és nyilatkozatok tükrében.

Magyar Péter és pártja nem szavazta meg a Donald Trump elleni merénylet elítéléséről szóló határozatot, és asszisztált ahhoz, hogy az antiszemita-kommunista törpefrakciónak legyen alelnöke az EP-ben, de a Patrióták Európáért pártcsaládnak ne. Ez mit mutat a leendő politizálásukról?

A Patrióták Európáért frakció szerdán a politikai erőszak elítéléséről kezdeményezett plenáris vitát és határozatot, beleértve a Donald Trump elleni merényletkísérlet elítélését is, de ezt az EP leszavazta, és a Magyar Péter nevével fémjelzett Tisza Párt képviselői sem szavaztak igennel. A Patrióták Európáért pártcsalád azt szerette volna, hogy az EP fogadjon el közös határozatot arról, hogy elítélik az erőszak minden formáját a politikai életben. 

Az, hogy Magyar Péterék sem ítélték el a politikai erőszakot – amely manifesztumát az elmúlt időszakban Donald Trump és Robert Fico esetében is láthattuk –, néma egyetértést, elfogadást jelent, hiszen, ahogy Babits Mihály is fogalmazott, „vétkesek közt cinkos, aki néma”. 

A Tisza Párt ezzel megmutatta, milyen politizálást várhat tőlük a magyarországi közvélemény az elkövetkező 5 évben: ugyanazt a politikát fogják követni, amit a brüsszeli fősodor, vagyis amit a háborúpárti, globalista politikai és gazdasági elit előír nekik.

magyarpéter, kuljaandrás
A repülőről posztolt Magyar Péter
Fotó: Facebook

A Tisza EP képviselőinek elvtelenségét mutatja az is, hogy a brüsszeli elit elfogadásáért és támogatásáért (vagyis politikai haszonszerzés végett) képesek asszisztálni ahhoz, hogy még az antiszemita-kommunista baloldal, amely 46 mandátumot szerzett az EP-választáson, is kapjon EP alelnöki tisztséget, ezzel szemben a 18 millió szavazóval rendelkező, 84 mandátumot magáénak tudó Patrióták Európárt frakció (amelynek egyébként a legtöbb magyar tagja van) ne.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!