Pataky Attila: Az agresszió egy olyan út, ami sehová sem vezet

Vágólapra másolva!
Az Edda frontembere szerint az agresszió egy olyan út, ami sehová sem vezet, és a szolnoki gyermekbántalmazó egy olyan a szép és nemes sport mögé rejtette a valódi énjét, mint amilyen a karate.
Vágólapra másolva!

Sok más hírességhez hasonlóan elmondta véleményét a szolnoki gyermekbántalmazási üggyel kapcsolatban Pataky Attila, az Edda frontembere is, aki saját állítása szerint maga is elindult a kjokusinkai karate útján, és nem emlékszik, hogy a szabályok között vagy a karate lelkiségében szerepelt volna, hogy a tanítványokat fel kell rúgni. 

Az agresszió egy olyan út, ami sehová sem vezet, és éppen ez az, amit ez a sport zsigerileg nevel bele az emberbe. 

Ezt az eszmeiséget köpte szemen ez az ember, aki éppen e mögé a szép és nemes sport mögé rejtette a valódi énjét”

– mondta a Borsnak az énekes, aki szerint a sport lehetőséget ad a példamutatásra.

„Ha egy embernek, pláne mesternek az egyetlen eszköze a rúgás, ütés, vagyis a fizikai erőszak marad az egyetlen fegyvere, akkor ott nagyon nagy gáz van, és erre derült most fény a kalandparkban rögzített felvételen keresztül” – idézte Pataky Attila szavait a Mandiner.

Pataky Attila
Pataky Attila
Fotó:  Szabó Gábor - Origo 

A magyar kormányfő, Orbán Viktor is elmondta a véleményét a Kossuth Rádióban adott interjújában a brutális gyermekbántalmazási ügyről. A miniszterelnök úgy gondolja, olyan ember nem szervezhet tábort, aki bántja a gyerekeket.

Úgy véli, hogy a tábor szervezője felelősséggel tartozik a szülők felé azokért a gyerekekért, akiket beadtak a táborba. A gyerekekre vigyáznia kell, rendben kell őket tartani, valamint gondosodni az épségükért, és hogy hasznosan töltsék el az időt. 

Nem fordulhat elő, hogy bárki ebben a táborban bántsa a gyerekemet! Ilyen egész egyszerűen nem fordulhat elő!

- mondta Orbán Viktor. Hozzátette, hogy ez egy világos felelősségi helyzet: aki a tábort működteti, az tartozik felelősséggel a szülők felé. 

Schobert Norbi szintén úgy érezte, ki kell fejtenie a véleményét a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás ügyében. „Az, hogy egy karatemester rárúg egy 23 kilós gyerekre, szerintem védtelen személy ellen súlyos testi sértés kísérlete. Belehalhatott volna a kisfiú, és ő segítséget sem nyújtott neki, nem is foglalkozott vele.

Ha én ekkor még százados lettem volna, ezt az embert őrizetbe vettem volna. Először is egy elmeorvosi megfigyelésre vittem volna, mert tuti, hogy flúgos a csávó, és utána mindenképp letartóztatom

– nyilatkozta Schobert Norbi a Mokkában, aki hozzátette: ha mindezt az ő gyerekével teszik, akkor egy fém baseballütővel „eltörte volna a karatemester mindkét térdét”, és azt várná, hogy büntetőjogi következménye legyen a történteknek.

 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!