Postai csomagban adott fel drogot két külföldi díler

rendőrség, rendőrautó, illusztráció
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Hónapokig továbbította a külföldről érkező, MDMA-t és ketamint tartalmazó csomagokat Budapesten két kínai férfi egy bűnszervezet tagjaként. Mint kiderült, Spanyolországban élő társaik azért küldték őket Magyarországra, hogy itt kapcsolódjanak be a nemzetközi drogterjesztésbe. A két férfira fegyházbüntetés várhat, és az országból is kitilthatják őket.
Vágólapra másolva!

Egy 42 éves kínai férfi 2022 augusztusában bűntársai megbízásából Spanyolországból Magyarországra utazott azért, hogy egy nemzetközi dílerbanda tagjaként terjesszen drogokat. 

A férfinak a társai által külföldről feladott, drogot tartalmazó postai csomagokat kellett átvennie Budapesten, majd továbbküldeni a tárai által megadott külföldi címekre.

 Ehhez kibérelt egy erzsébetvárosi lakást, majd egy másik kínai férfi adatait felhasználva 

vásárolt egy SIM kártyát, és megkezdte a csomagok átvételét és továbbküldését. A banda két hónap múlva egy másik, 23 éves férfit is küldött Magyarországra, hogy segítsen az idősebb férfinak.

Ő is vásárolt egy SIM kártyát, ugyanannak a kínai állampolgárnak az adatait felhasználva, mint 42 éves társa.  A két férfi ezután több alkalommal vett át nemzetközi csomagokat, majd továbbították őket külföldre, egészen addig, amíg 2022. szeptember 23-án lecsaptak rájuk a rendőrök. 

Az általuk továbbított csomagokban többfajta drogot, köztük ketamint és MDMA-t is találtak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága még a kézbesítés előtt észlelte, hogy az egyik csomag MDMA-t tartalmaz. Ezért azt a intézkedtek a kicseréléséről, majd - úgynevezett tárgycsapdaként - egy másik csomagot küldtek tovább a férfi VII. kerületi lakcímére. Ahogy a két kínai férfi kézhez kapta ezt a csomagot, a rendőrök elfogták őket, a lakásban rengeteg MDMA-t és ketamint találtak, melyet lefoglaltak.

A főügyészség a két letartóztatásban lévő férfi ellen kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat, és fegyházbüntetést illetve kiutasítást javasolt velük szemben.

Szintén postán küldte a drogot vevőinek egy budapesti díler, így próbálta elkerülni a lebukást. A rendőrök azonban épp egy XI. kerületi posta előtt fogták el, miközben több tucat drogot tartalmazó küldeményt készült feladni. Hasonlóképpen járt egy másik budapesti férfi is, aki egy bűnszervezet tagjaként próbálta ilyen módon eljuttatni a drogot vevőihez.

Egy debreceni férfi pedig kétszer is rendelt drogot külföldről hogy továbbértékesítse, ám mindkétszer lebukott.

Hasonlóképpen járt egy informatikusként dolgozó kiskunmajsai férfi is, aki háromszor is rendelt magának drogot Hollandiából, ám a magyar posta mindannyiszor meghiúsította, hogy eljusson hozzá a csomag.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!